16 Nisan 2014 19:07

Bakan Ala’dan, 1 Mayıs için 'orantılı müdahale' sinyali

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taksim'de kutlanmak istenen 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ilişkin dertlerinin, gösteri yürüyüşü yapanları engellemek olmadığını, "güvenliği" sağlamak olduğunu öne sürdü. Ala'nın bu sözleri geçmiş yıllardaki "orantılı müdahale" açıklamalarını hatırlattı.

Bakan Ala’dan, 1 Mayıs için \'orantılı müdahale\' sinyali
Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taksim'de kutlanmak istenen 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ilişkin dertlerinin, gösteri yürüyüşü yapanları engellemek olmadığını, "güvenliği" sağlamak olduğunu öne sürdü. Ala'nın bu sözleri geçmiş yıllardaki "orantılı müdahale" açıklamalarını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis'te gazetecilerin, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü ve İstanbul'da nerede kutlanacağına ilişkin sorularını yanıtladı. Ala, dertlerinin gösteri yürüyüşü yapanları engellemek olmadığını, dertlerinin "güvenliği sağlama" olduğunu öne sürerek, "Toplantı ve gösteri yürüyüş yerleri belirlenirken, ilgili sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınacak. Biz bu demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılması ve bunların garanti altına alınması yönünde sürekli adım atan bir anlayışa sahibiz" dedi.

Bakan Ala, "Nihai sonuç kararı ne zaman verilir?" sorusuna, "Artık Türkiye'nin her yerinde bütün işçiler bayram yapıyor. Spesifik olarak sadece oraya ilişkin bir şey söylemiyorum. Ama onlardan aldığımız görüşmeler sonucunda, İstanbul Valiliği'ne ilişkin bir karardır ve o kararın açıklaması yapıldı" yanıtını verdi.

"Toplantı ve gösteri Taksim'de yapılırsa dediğiniz anlamda bir sıkıntı mı olur?" sorusuna da yanıt veren Ala, "Daha önce olmadı mı? Hep birlikte yaşıyoruz. Yoksa 1 Mayıs'ı bu Hükümet işçi bayramı yapmadı mı? Tatili bu hükümet yapmadı mı? Yaptı. Bizim böyle bir takıntımız yok ama biz herkesin, orada gösteri yapan yada kutlama yapan insanların da güvenliğini korumak ve dikkate almak durumundayız. Orada bir şey olduğu zaman da yine aynen burada bana soracaksınız. Öyle değil mi? Haklı da olursunuz" diye konuştu.

Ala, "İstanbul'da nerede yapılması sağlıklı olabilir?" sorusu üzerine ise "Yerler belli. Kazlıçeşme... İstanbul'da bu toplantıların yapılabileceği alanlar belirlenmiş. Yenikapı oldu şimdi, çok güzel bir meydan. Kazlıçeşme var, Kadıköy var; birçok yerde yerel otoritenin, idarenin belirlediği yerler var" dedi. "Ankara için neresi olması gerektiğinin" sorulması üzerine ise Ala, "Ankara için de yer belli. Tandoğan Meydanı var, talep ettikleri zaman, bu tür yerler var. Bunların hepsi eskisi gibi şehrin dışında da değil. İstanbul'da şunu diyebilir miyiz; bir yer şehrin merkezi de diğer yerler değil. Daha öncesinde hafızamıza yer etmiş problemleri anladığımızı da söyledim. Onun gereği de geçen seneler yapıldı. Ama artık bundan sonra biraz daha şık yapmalıyız bu işleri" diye konuştu. (Ankara/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'da öğrenciler Dicle\'deki saldırılara karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

D.Ü\'de gözaltına alınan 22 öğrenci de serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...