16 Nisan 2014 13:45

HES'e karşı çocuk şarkısı beraat etti

Tarsus’a bağlı Boğazpınar köyünde Karasu Irmağı üzerine yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylüler hakkında, HES şirketi tarafından açılan davanın 2. duruşması bugün görüldü. Davada yargılanan, Praksis müzik grubu ve köylülerin çocuklarının söylediği 'HES yapma boşuna, yıkacağız başına' şarkısı beraat etti.

HES\'e karşı çocuk şarkısı beraat etti
Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus


Tarsus’a bağlı Boğazpınar köyünde Karasu Irmağı üzerine yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylüler hakkında, HES şirketi tarafından açılan davanın 2. duruşması bugün görüldü.  Davada, Praksis müzik grubu ve çocukların söylediği “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” şarkısının sözleri de yargılandı.

Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim A.Ş yetkilileri duruşma da Boğazpınar Köyü Hes Karşıtı Platform sözcüsü Ahmet Öztürk’ün kendilerini tehdit ettiğini öne sürerek şarkı sözlenin tehdit unsuru olduğu nu belirtti ve Öztürk’ün cezalandırılmasını istedi.

Şirketin avukatı ve aynı zamanda geçtiğimiz yerel seçimde AKP Tarsus Belediye Başkan adayı olan Hakkı Meniz, Ahmet Öztürk’ün "HES yapma boşuna yıkacağız başına’’ şeklinde ifadeler kullandığını öne sürerek" sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep etti’

Duruşmada savunmasını yapan Ahmet Öztürk ise’’ biz anayasadan kaynaklanan demokratik hakkımızı kullandık’’dedi. Öztürk’ün avukatı Nazmi Karataylı ‘’ ben bu köylerde yetişmiş birisi olarak bu köyü iyi biliyorum bu köy doğa harikası bir yerdir’’dedi. Avukat Nazmi Karataylı ‘’Ahmet Öztürk doğayı savunmak için köylüyle birlikte hareket ederek anayasal, hukuki ve vicdani hakkını kullanmıştır’’dedi.

Mahkeme hâkimi ise Öztürk hakkında suç işleme ve kast taksirinin bulunmadığını söyleyerek Öztürk’ün beraatine karar verdi.

Mahkeme öncesi adliye önünde Boğazpınar köylüleri adına basın açıklaması gerçekleştiren Alper Mert ‘Bu dava yalnızca Ahmet Öztürk arkadaşımıza açılmamıştır. Bu dava, yaşam hakkını ve geleceğini savunan tüm yaşam savunucularına açılmış bir davadır’’dedi. Verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarını vurgulayan Mert ‘Dağları vadileri ve suları tehdit altındaki tüm Torosların köylüleri, Karadeniz’in yaşam savunucuları bizlerin yanındadır’ şeklinde konuştu.

İşte yargılanan o şarkı:

ÖNCEKİ HABER

Tüzel, 6 yaşında iş cinayetine kurban giden çocuğu sordu

SONRAKİ HABER

Hindistan, transseksüelleri üçüncü cins olarak kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...