15 Nisan 2014 15:42

Greif işçileri: Bir kez daha ihanete uğradık

Direnişteki Greif işçileri, “Büyük bir öfke içerisindeyiz. Çünkü sendikamızın başına çöreklenen Rıdvan Budak ve ihanet çetesi tarafından bir kez daha hançerlendik. Taleplerimizi kulak arkası edip toplu sözleşmeye imza attılar” dedi.

Greif işçileri: Bir kez daha ihanete uğradık
Paylaş

Direnişteki Greif işçileri, “Büyük bir öfke içerisindeyiz. Çünkü sendikamızın başına çöreklenen Rıdvan Budak ve ihanet çetesi tarafından bir kez daha hançerlendik. Taleplerimizi kulak arkası edip toplu sözleşmeye imza attılar” dedi.

DİSK’in 1 Mayıs’la ilgili basın toplantısı düzenlediği saatte, Şişli Cami önünde toplanarak konfederasyon merkezine yürüyen Greif işçileri, yaptıkları eylemle DİSK Tekstil Sendikası yöneticilerini ve imzalanan sözleşmeyi protesto etti.

İKİ AYRI MASA KURULDU

Eylemde Greif işçileri adına konuşan sendika yönetiminin işten attığı DİSK/Tekstil Esenyurt Temsilcisi Engin Yılgın, TİS masasına oturmadan önce taleplerini açıklayan Greif işçileri, Hadımköy fabrikasını da kapsayan bir sözleşme imzalanacaksa, buna tüm haklarını güvenceye alan bir protokolün eklenmesini, aksi halde grev kararı alınmasını istiyorlardı.

Taleplerinin dikkate alınmamasına öfkeli işçiler, BUGün yaptıkları açıklamada, sözleşme günü iki ayrı odada iki ayrı masa kurulduğu belirterek “Odaların birinde Rıdvan Budak, Greif yöneticileriyle protokol için danışıklı bir kavgaya tutuşmuştu. Sadece burada olup bitene bakan Budak’ın biz Greif işçileri için canını dişine taktığını sanar. Ama gerçeği öğrenmek için sadece yan odaya bakması yeterdi. Çünkü aynı anda yan odada Budak’ın İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan satış sözleşmesine imza atıyordu. Bu büyük satışa imza atıp sonra da sendikanın kapısına kilit vurup bina görevlisine de ‘iki hafta açık değiliz’ diyerek ortadan kayboldular.

İşgal eylemimizi daha ilk anda baltalamaya kalkan bunlardı. Yetmedi taşeron çeteleriyle el birliği yapıp direnişimizi kırmaya çalıştılar. Üstüne işgalimizi kırmak için Dudullu fabrikasındaki direnişi kırdılar. Ama bu kadarı da yetmeyince polis operasyonlarına ortak oldular. Hem operasyon öncesinde yaptıkları protokolle hem de sonrasındaki açıklamalarıyla rollerini açığa vurdular. İşte şimdi de son darbeyi vurup kazanılmış haklarımızın da üzerine yatanlara ortaklık ediyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar bu ihanet şebekesinin yakalarını bırakmayacağız.”

DİSK YÖNETİMİNE DE TEPKİ

DİSK/Tekstil Genel Başkanı Rıdvan Budak ve ekibinin, DİSK yönetimini de bu satışa alet ettiğini ifade eden Greif işçileri, konfederasyonlarına, “Sizi Budak hainlerine karşı tutum almaya çağırıyoruz. Alın ki DİSK’i de bu kara lekeden kurtarın” diye seslendiler. DİSK/Tekstil’de nöbet eylemi başlattıklarını da duyuran işçiler, dayanışma çağrısı yaptılar.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hınıs’ta temizlik kampanyası

SONRAKİ HABER

Eskişehir Gezi davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...