15 Nisan 2014 13:20

Çocukların HES şarkısının yargılandığı dava yarın

Tarsus’a bağlı Boğazpınar köyünde Karasu Irmağı üzerine yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylüler hakkında, HES şirketi tarafından açılan davanın 2. duruşması yarın görülecek. Davada, Praksis müzik grubu ve çocukların söylediği 'HES yapma boşuna, yıkacağız başına' şarkısı da yargılanıyor.

Çocukların HES şarkısının yargılandığı dava yarın
Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Tarsus’a bağlı Boğazpınar köyünde Karasu Irmağı üzerine yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylüler hakkında, HES şirketi tarafından açılan davanın 2. duruşması yarın görülecek. Davada, Praksis müzik grubu ve çocukların söylediği “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” şarkısı da yargılanıyor.
HES karşıtı mücadele veren Boğazpınar köylülerinin ağustos ayında düzenlediği festivalin ardından HES şirketi, Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ, köylülerin kendilerini tehdit ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Tarsus Cumhuriyet Savcılığınca açılan dava dilekçesinde, festivalde atılan “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” ve “Köylüler kardeş, HES’çiler kalleş” sloganlarının tehdit ve hakaret içerdiği öne sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde görülen ilk duruşmada, şikayetçi olan firma duruşmaya gelmediği için dava 16 Nisan’a ertelenmişti.

‘MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Evrensel’e konuşan Boğazpınar köyü HES Karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk, kendilerine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ifade ederek, davanın asıl amacının, HES’lere karşı mücadele eden köylüleri yıldırmak olduğunu ifade etti.
Boğazpınar Köyü Muhtarı Tevfik Sarı da, festivalde atılan sloganların kimseyi hedef almadığını belirterek, “Biz HES’lere genel olarak karşı olduğumuzu göstermek için bu sloganı her yerde söylüyoruz. Biz kimseyi tehdit eden vahşi insanlar değiliz. Bizim tek derdimiz köyümüze ve suyumuza sahip çıkmak. Bu tür davalar bizi yolumuzdan döndürmeye yönelik çabalardır. Ama biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz “dedi.
Boğazpınar köylüleri hazırladıkları videolarla da yarınki duruşmaya çağrı yapıyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret 846, maç bileti 800 TL!

SONRAKİ HABER

Ali Ece ve Bağış Erten, E-Bilet\'i değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...