15 Nisan 2014 06:00

İzmir’de 1 Mayıs ortak kutlanacak

İzmir’de geçtiğimiz hafta içinde Türk-İş’in çağrısıyla bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Birleşik Kamu İş, TMMOB ve İzmir Tabip Odası temsilcileri, 1 Mayıs’ı ortak kutlama kararı aldı.

İzmir’de 1 Mayıs ortak kutlanacak
Paylaş

Emine UYAR
İzmir


İzmir’de geçtiğimiz hafta içinde Türk-İş’in çağrısıyla bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Birleşik Kamu İş, TMMOB ve İzmir Tabip Odası temsilcileri, 1 Mayıs’ı ortak kutlama kararı aldı. Güvencesiz çalışma, taşeron sistemi ve özelleştirmelere karşı birlikte alanlara çıkma kararı alan konfederasyon temsilcileri tertip komitesi oluşturarak Valiliğe başvuruda bulundu.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, bütün konfederasyon temsilcilerini çağırarak toplantı yaptıklarını belirterek, “Memur-Sen dışında herkes katıldı ve ortak kutlama yapacağız. Tertip komitemizi belirledik. Çarşamba yeniden biraraya gelip çağrı ve el ilanlarımıza son şeklini vereceğiz” dedi. Öncelikleri taleplerinin taşeron işçiliğinin ve güvensiz çalışmanın kaldırılması, özelleştirmelerin  durdurulması olduğunu belirten Karakoç, “Geçtiğimiz yıllara göre daha fazla katılım bekliyoruz. El ilanları dağıtacağız, billboardlarda afişlerimiz olacak tüm İzmirlileri 1 Mayıs’a davet edeceğiz” dedi.  

DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı, DİSK olarak 1 Mayıs’ı İstanbul’da Taksim’de, diğer bütün illerde de yaygın ve ortak kutlama kararı aldıklarını hatırlatarak, 1 Mayıs’a, “Gezi’den ve 30 Mart’tan sonra umudumuzu koruyoruz ve 1 Mayıs’a taşıyoruz” teması altında hazırlandıklarını belirtti. Başta, taşeronlaştırma, esnek çalışma, özelleştirme olmak üzere son dönemlerde ülkenin yaşadığı bütün buhranları 1 Mayıs’ta gündeme getireceklerini belirten Sarı, “DİSK olarak şubelerimizde genel bir toplantı yapacağız. Şubelerimiz kendi içerisinde hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde de İzmir bileşenleri olarak kamuoyu ile hazırlıklarımızı paylaşacağız. Yereldeki talebimiz de birinci temel talebimiz ‘taşeron belası’ndan kurtulmak. İkincisi iş cinayetlerinin artık bir sosyal cinayete dönüştüğünü haykıracağız. Güvencesiz çalışmanın önümüzdeki günlerde çalışanlar üzerinde büyük bir baskı kuracağını biliyoruz. Buna karşı Hükümetin, ‘Taşeron sistemini iyileştiriyoruz, güvence getiriyoruz’ yalanına karşı tüm hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.  KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da,  özelleştirmenin alabildiğine yaygınlaştırıldığı, iş güvencesinin kaldırılmaya çalışıldığı, eğitim ve sağlığın paralı hale getirildiği bir sürecin yaşandığını belirterek, “Bunlara karşı topyekûn alanlarda olacağız. Savaşın, zulmün ve talan düzeninin karşısında, emek, barış, eşitlik ve özgürlük, adalet taleplerimize vurgu yapacağız. İş kollarımızdan doğru toplantılar, yerellerde eylemlilikler yaparak alana geleceğiz. Seminer, panel, işyeri ziyaretleri, Luna işçilerini ziyaret edeceğiz” dedi. Sağlıkta dönüşümle birlikte şiddetin de arttığını belirten Çakır, bunu da gündeme getireceklerini dile getirdi.   

KENT HAKKI İÇİN

Kamu Sen İzmir Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, AKP iktidarında ‘sözde enflasyon oranında verilen zamlar’dan dolayı mağdur duruma düştüklerini belirterek, “Öncelikle bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım. Bu iktidar döneminde ötekileştirme yaşıyoruz. Ötekileştirmeyi kaldırmak lazım. Öncelikli talebimiz, Hükümetin ekonomik ve sosyal kayıplarımızı gidermesi” dedi.   TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın da, teşaronlaştırmaya karşı iş güvencesi talebi başta olmak üzere, mimar ve mühendisler olarak daha çok kent hakkı, kentteki yağma ve talan politikalarına karşı, Gezi’den ortaya çıkan taleplerle 1 Mayıs’a katılacaklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Metin olmak

SONRAKİ HABER

Emlak vergisindeki artış kiracıyı mı vuracak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...