14 Nisan 2014 13:06

Taşeron işçileri Marmara'da da iş bıraktı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan taşeron işçileri taleplerinin karşılanması için iş bıraktı.

Taşeron işçileri Marmara\'da da iş bıraktı
Paylaş

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan taşeron işçileri taleplerinin karşılanması için iş bıraktı.

Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, taşeron bir şirkete bağlı olarak çalışan sağlık emekçileri, ücretlerine yüzde 15 oranında zam, yol ve yemek paralarından yapılan kesintilerin kaldırılması ve tazminat haklarının korunması talebiyle iş bırakma eylemi başlattı. Mazeret izinlerinin yıllık izinlerinden düşmemesi ve çalıştıkları hastanede, sağlık hizmetlerinden yararlanma talepleri de olan işçiler, hastane önünde "Direne diren kazanacağız" ve "Susma haykır taşerona başkaldır" sloganları atarak iş bırakma eylemlerini başlattı.

İşçilerin hastane önünde bekleyişi devam ederken, işçi temsilcileri ile hastane müdürü İbrahim Kocataş arasında 3 görüşme yapıldı, fakat anlaşma sağlanamadı. Hastane müdürü ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine hastanenin başhekim Dr. İsmail Tiner, işçilerle ile görüşmek üzere işçileri hastanenin içinde bulunan bir konferans soluna aldı. Başhekim ile görüşen işçiler dışında bir grup işçi de hastane önündeki bekleyişlerine devam ediyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluk eylemlerine, \'hükümeti aşağılama\' soruşturması

SONRAKİ HABER

Yatağan işçilerine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...