14 Nisan 2014 06:00

Seçimlerde bölündük 1 Mayıs’ta birleşelim

Merhaba evrensel okurları. Son yapılan yerel seçimden sonra herkes seçimde “Hangi partinin karlı çıktığı, hangi partinin ise kaybettiği” gibi değerlendirmeler yapıyor. Ben bu mektubu bu seçimler sırasında gerçekte işçilerin kaybettiğini anlatmak için kaleme aldım.

Seçimlerde bölündük  1 Mayıs’ta birleşelim
Paylaş

Merhaba evrensel okurları. Son yapılan yerel seçimden sonra herkes seçimde “Hangi partinin karlı çıktığı, hangi partinin ise kaybettiği” gibi değerlendirmeler yapıyor. Ben bu mektubu bu seçimler sırasında gerçekte işçilerin kaybettiğini anlatmak için kaleme aldım.

Bu seçimlerde kaybeden tarafın işçiler kazanan tarafın da patronlar olduğunu düşünüyorum. Seçimler sırasında kendi çalıştığım tekstil fabrikasında ve diğer fabrikalarda işçilerin birbirine girdiğini ve aralarındaki yaşanan gerginliklerden dolayı birleşme koşullarının daha da zorlaştığını gördüm. Kendi fabrikamda CHP’li ve AKP’li işçilerin kavgalara varan tartışmalarına tanık oldum. Yaşadığımız bütün ortak sorunları bir kenara bırakıp partilerin koltuk derdi için daha çok ayrıştık. Oysa asgari ücret karşılığı kölece koşullarda bizi çalıştırıp sömüren patrona karşı birlik olmaktan başka çaremiz yokken şimdi daha çok bölündük.

Ben yıllardır Çorlu’da değişik tekstil fabrikalarında çalıştım. Daha önce çalıştığım fabrikalarda sorunlarımızın çözülmesi için bir çaba içine girdim. Gerek sendikal örgütlenme, gerekse ücretlerimizin tamamının bordroya yansıması için imzalar topladım. Zam dönemlerinde işçi arkadaşları örgütleyip toplu olarak müdürün karşısına çıkmak için çaba gösterdim. Yani şimdiye kadar hep işçileri birleştirmek için uğraştım. Ama hiçbir partinin sempatizanı olarak işçi arkadaşlarımla tartışmadım. Ama bu seçimlerde ben bile çalıştığım fabrikada AKP’yi savunan işçilerle tartışıp küsme noktasına geldim. Ve gördüm ki birleşmek için daha çok yol almamız gerekiyor.

Tüm bu olumsuzluklara karşın şimdi biz işçiler olaral 1 Mayıs’ı Çorlu’da kutlamak için karar aldık. Ama bu sene işimiz daha zor. Önceleri işçileri birleştirmek için birçok sorunu aşmak gerekiyordu. Şimdi bu sorunların yanına bir sorun daha eklendi. Ben yaptığım yanlışı, fabrikada 1 Mayıs tartışmaları esnasında farkettim ve bundan ders çıkarıyorum. Şimdi bütün işçi arkadaşlarıma bizim sorunlarımızı hiç gündemine almayan partiler yüzünden kendi aramızdaki birliği kesinlikle bozmayalım çağrısı yapıyorum. Şimdi sorunlarımızın çözümü için bütün Çorlu’da çalışan işçileri 1 Mayıs’ta birleşmeye çağırıyorum. Çünkü hangi partiye oy vermiş olursak olalım aynı koşullarda çalışıyor ve sömürülüyoruz. Daha iyi bir yaşam için birleşmeliyiz. Bu birliğimizi 1 Mayıs’ta dosta düşmana gösterelim.

Tekstil İşçisi/ÇORLU

ÖNCEKİ HABER

TARSİM zararı karşılamıyor

SONRAKİ HABER

Gönül için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...