13 Nisan 2014 20:52

Kuyubaşı Fidanlığı yeşil kalsın

Özgürlük Parkı Forumu, Göztepe Gezi Dayanışması ve Feneryolu mahallesi halkı, Kuyubaşı Fidanlığı’nın yeşil alan olarak kalması için verdiği mücadele sürüyor. Feneryolu Tuğlacıbaşı fidanlik arazisindeki yapılaşma planına karşı direnişe geçen halk bugün mahallede yaptıkları yürüyüş sonrası Tuğlacıbaşı arazisinde basın açıklaması yaptı.

Kuyubaşı Fidanlığı yeşil kalsın
Paylaş

Özgürlük Parkı Forumu, Göztepe Gezi Dayanışması ve Feneryolu mahallesi halkı, Kuyubaşı Fidanlığı’nın yeşil alan olarak kalması için verdiği mücadele sürüyor. Feneryolu Tuğlacıbaşı fidanlik arazisindeki yapılaşma planına karşı direnişe geçen halk bugün mahallede yaptıkları yürüyüş sonrası Tuğlacıbaşı arazisinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrası ise hazırlanan panolara şehre ve yaşam alanlarına dair hayallerini istediği her renkle ifade eden çevre savunucuları paravanları boyalarla ağaçlandırdılar. -

Göztepe Gezi Dayanışması, Özgürlük Parkı Halk Forumu ve Feneryolu mahallesi halkı, Kuyubaşı Fidanlığı’nın yeşil alan olarak düzenlenmesini istediklerini, oysa Kadıköy İlçe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin araziyle ilgili bir imar planını sessiz sedasız onayladığını belirterek buna karşı imza kampanyası başlatmıştı. Çevresel ve kentsel talepleri dikkate almayan plan tadilatının iptal edilmesi için uzun zamandır toplanan imzaların sayısı binleri bulmuştu.

Göztepe Gezi Dayanışması, Özgürlük Parkı Halk Forumu ve Feneryolu mahallesi halkı 16 Nisan Çarşamba günü de saat 13.00’de Kadıköy - Eminönü vapur iskelesi önünde buluşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne giderek hem topladıkları imzaları ve dilekçelerini teslim edecekler hem de taleplerini bir kez daha dile getirecekler. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Her ilişki biçimi sınıfsaldır’

SONRAKİ HABER

Kars\'ta Kürt öğrencilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...