11 Nisan 2014 16:33

Yol ve yemek ücretleri kesilen işçiler iş bıraktı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan taşeron işçiler, yol ve yemek ücretlerinin kesilmesi üzerine iş bıraktı. Çok sayıda taşeron işçisinin katıldığı eyleme SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol ve Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya da destek verdi.

Yol ve yemek ücretleri kesilen işçiler iş bıraktı
Paylaş

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan taşeron işçiler, yol ve yemek ücretlerinin kesilmesi üzerine iş bıraktı. Çok sayıda taşeron işçisinin katıldığı eyleme SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol ve Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya da destek verdi. Sorunlarının çözümü için hastane yönetimiyle görüşen işçiler, yönetimden, ‘Muhatabınız biz değiliz Rektördür’ cevabını alınca iş bırakarak Çapa’dan Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne yürüdü. Hastane yönetimi işçileri eyleme katılmaları durumunda işten atmakla tehdit ederek bazı işçiler hakkında tuttanak tuttu.

REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜLER

Hastane içinde önce sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler daha sonra hastaneden çıkarak İstanbul Üniveristesi Rektörlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Zaman zaman yol kapatarak yürüyen işçiler Rektörlük önüne geldiğinde 5 işçi temsilcisi İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet ile görüşmeye gitti. Yunus Söylet’in makamında olmadığını öğrenen işçiler  Fakülte Sekreteri Prof. Metin Küçük ile görüştü. Küçük’ün kendilerine “Benim yapacak bir şeyim yok. Sıkıntınızı Rektör Bey’e aktaracağım. Eylem yapmayın. Temsilcileriniz gelsin. Bu sorunu hukuk yoluyla çözelim” dediğini aktaran  İşçi Temsilcisi Erhan Taş, üniversitenin kendilerini oyaladığını söyleyerek “Yemek ve yol ücretlerimizi keserken Sayıştaya sormayan üniversitemiz şimdi ücreetlerimizi geri ödemek için sayıştay kararlarını önümüze koyuyor” dedi.

TAŞERON İŞÇİSİ SİNEK GİBİ GÖRÜLÜYOR

SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol da,  Cerrahpaşa ve Haseki Hastanelerindeki taşeron işçilerinin de benzer sıkıntılar yaşadığını ve benzer uygulamlarla oyalandığını ifade etti. Erol, 2 hafta önce Rektörlükten randevu talep etmelerine rağmen Rektörlüğün halen randevularına cevap vermediğini belirterek “Her zaman olduğu gibi, taşeronu gözünde bir sinek gibi gören idare randevu vermedi. Eğer bize randevu vermezlerse oradaki taşeron işçiler de, Çapa işçilerinin bugün yaptığı gibi iş bırakarak sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İşçiyi yok sayan, görmezden gelen, evimize götürdüğümüz bir lokma ekmeğe bile göz diken bir yönetimle yine karşı karşıya geldiklerini söyleyen Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya “Birileri milyon dolarları ayakkabı kutularına doldururken açlık sınırının altında yaşayan insanların emeğine, ekmeğine ve çocuklarının nafakasına göz dikiyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe\'de BDP\'li belediye başkanına silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Kağıt işçilerine uluslararası destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...