11 Nisan 2014 06:00

Ambulans ancak beş saatte geldi!

Mersin’in Anamur ilçesinde Mersin Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesine sevk edilmesi kararlaştırılan bebek için saat 11.00 civarında 112 Acil’den ambulans helikopter talep etti. Mersin ve Antalya’da ambulans helikopter olmadığı için Adana’dan yaklaşık 5 buçuk saatte gelebilen ambulans helikopter, saat 16.20’de Anamur Şehir Stadyumu’na iniş yaptı.

Ambulans ancak beş saatte geldi!
Paylaş

Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU  
Mersin


Mersin’in Anamur ilçesinde 27 yaşındaki Emine Çelebi’nin 25 gün erken doğum yapması sonucu dünyaya gelen bebeğin sağlık durumunun iyi olmaması sonucu daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi sırasında ambulans helikopter skandalı yaşandı.

İddiaya göre, Alataş köyünde ikamet eden ve hamile olan 27 yaşındaki Emine Çelebi ağrıları ve kanaması olduğu için sabah saat 09.30 sularında eşi 28 yaşındaki Hakkı Çelebi tarafından Anamur Devlet Hastanesi Doğumhane Servisine kaldırıldı.

AMBULANS 5.5 SAATTE GELDİ

Emine Çelebi, saat 10.30 sularında sezaryenle yaklaşık 25 gün erken doğum yaptı. Çelebi bebek, doğum sonrası küveze alındı. Doğumu yaptıran Uzman Doktor Taner Kafadar, bebeğin sağlık durumu iyi olmadığı için acilen donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Çocuk Sağlığı Uzmanı Uzman Doktor Raza Özalp, donanımlı hastane bulabilmek için en yakın yerleri aradı. Özalp, sonunda Mersin Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesine sevk edilmesi kararlaştırılan bebek için saat 11.00 civarında 112 Acil’den ambulans helikopter talep etti. Mersin ve Antalya’da ambulans helikopter olmadığı için Adana’dan yaklaşık 5 buçuk saatte gelebilen ambulans helikopter, saat 16.20’de Anamur Şehir Stadyumu’na iniş yaptı.

Anamur Devlet Hastanesi Ambulansı ile Anamur Şehir Stadyumu’na küvez içerisinde getirilen Çelebi bebek, Adana’dan gelen ambulans helikopterle Mersin Çocuk Hastanesine sevk edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çelebi bebeğin babası Hakkı Çelebi, ambulans helikopterin bu kadar geç gelmesini sağlık skandalı olarak nitelendirdi. Çelebi, “Sabah saat 09.30’da eşimi hastaneye getirdim. 10.30’da eşim doğum yaptı. Eşim erken doğum yaptığı için çocuğum sağlıksız oldu. Doğumu yaptıran doktor, hava ambulansı ile Mersin’e gitmesi gerektiğini söyledi. Saat 16.30’da bebeğimi Mersin’e ancak gönderebildik. Bu bir sağlık skandalıdır. Bebeğim ölürse bunun hesabını kim verecek?​” diye konuştu.
Çelebi bebeğin yakınları ise bu olayın Sağlık Bakanlığının bir skandalı olduğunu dile getirerek “Yok şöyle hastaneler yaptık, yok böyle hastaneler yaptık diyen Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. 5 buçuk saattir biz ambulans helikopter bekliyoruz. Yazık değil mi bize? Bu bebek ölürse bunun hesabını kim verecek?​” şeklinde konuşarak Hükümete olan tepkilerini dile getirdiler.

Emine Çelebi’nin sağlık durumunun iyi bebeğin durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Hizbullah, Esad’a desteğe devam ediyor

SONRAKİ HABER

Alacağını istedi SGK pişman etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...