10 Nisan 2014 13:43

Rant kanseri böyle yayıldı

İstanbul 3. Köprü projesi, İstanbul’un akciğerleri olan kuzey ormanlarını katlederek devam ediyor. Evrensel Muhabiri Sinem Uğurlu, 3. Köprü Projesinin her yerini karış karış gezdi ve katliamı görüntüledi.

Rant kanseri böyle yayıldı
Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul


İstanbul’un kuzeyinde yapımına devam edilen 3. Köprü Projesi’nin Avrupa yakasında kalan güzergahın neredeyse her yerini karış karış gezdik. Sabahın erken saatlerinden, akşam saatlerine kadar devam gezimizde, kesilen binlerce ağaca şahitlik ettik, köprü ayağını, bağlantı yollarını, viyadükleri ve hafriyatlarla doldurulan gölleri görüntüledik. 3. Köprü güzergahını takip ettiğimiz her yerde, hepimizi şaşırtan akıllara zarar bir katliamla karşılaştık. 2015 yılında bitirilmesi planlanan proje, birkaç ay öncesiyle kıyaslandığında oldukça ilerlemiş durumda.
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte helikoptere binerek 1 saat 40 dakika boyunca, 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ile 3. Havalimanının yapılacağı bölgede havadan incelemelerde bulunmuştu. Erdoğan ve Topbaş’ın helikopterle yukarıdan gezdikleri tüm araziyi biz aşağıda adım adım gezdik.

İşte fotoğraflarla, 3. Köprü talanının yakından görüntülediğimiz son hali.

ÖNCEKİ HABER

Muş\'ta öğrenciler kazandı

SONRAKİ HABER

KCK\'den Öcalan\'a 5 sayfalık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa