10 Nisan 2014 11:23

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'den 1 Mayıs için ortak çağrı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 2014 1 Mayıs’ını tüm ülkede yaygın olarak kutlayacaklarını İstanbul’da da Taksim Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. Açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs alanlarını milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline getireceklerini söyledi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB\'den 1 Mayıs için ortak çağrı
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 2014 1 Mayıs’ını tüm ülkede yaygın olarak kutlayacaklarını İstanbul’da da Taksim Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. Açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs alanlarını milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline getireceklerini söyledi. Gezi eylemlerinde ölen 8 genci anan Beko, başka bir dünya istiyoruz ve o dünyayı ellerimizle yaratacağız diye konuştu.

İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı sendika ve odalar yurt genelinde birlikte kutlayacaklarını açıkladı. DİSK Genel Merkezinde yapılan açıklamaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan katıldı.

ÜLKE GENELİNDE YAYGIN 1 MAYIS
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB adına yapılan ortak açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı tüm ülkede yaygın ve kitlesel bir şekilde kutlayacaklarını belirterek  ülke genelinde tüm kutlamalarda emek demokrasi ve barış güçleriyle bir arada olacaklarını ifade etti. Emekçiler olarak eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasi istediklerini ve bu değerlerin egemen olduğu bir ülkenin hayal, ütopya olmadığını anlatan Beko “Geçen sene İstanbul’a OHAL koşullarını yaşatan Valiliğe de sesleniyorum. Bu sene 1 Mayıs kutlamalarına izin verin” dedi.

TAKSİM’İN YASAKLANMASINA BAHANE YOK
İstanbul Valiliği ile  görüşmek için taleplerini ilettiklerini fakat kendilerine henüz geri dönüş yapılmadığını söyleyen Beko  “Geçtiğimiz yıl inşaat öne sürülerek yasaklanan Taksim Meydanı’nın bu yıl yasaklanması için hiçbir bahane kalmamıştır” dedi. Taksim Meydanı’nı gezdiklerini ve meydanın kutlamalar için uygun olduğunu aktaran Beko, Valilik, Hükümet ve emniyet görevlileri saldırmadığı takdirde önceki yıllarda olduğu gibi milyonlarca emekçi hiçbir olay yaşanmadan talepleriyle 1 Mayıs’ı kutlar hatırlatmasını yaptı.

BİNLERCE ASGARİ ÜCRET AYAKKABI KUTUSU ETMİYOR
Binlerce işçinin iş başında öldüğünü yine milyonlarcasının yaşamak için ölümüne çalıştırıldığını aktaran Kani Beko, “10 bin asgari ücretlinin alın terinin, emeklerinin 1 ayakkabı kutusuna sığdırılmasına daha fazla izin vermeyeceğiz” diyerek yolsuzlukları hatırlattı. Emekçilerin taşeron ve esnek çalışmaya mahkum edilmek sitendiğini anlatan Beko “Bu ülkede artık onurlu yaşamak ve çalışmak istiyoruz” dedi.

SAVAŞ İSTEMİYORUZ
Hükümetin Suriye üzerinden yürüttüğü savaş planlarına tepki gösteren Beko “Artık Roboskî’de çocuklarımızın bombalarla ölmesini istemiyoruz. Sadece iktidardakilerin gücünü arttıracak olan Suriye savaşında ölmek istemiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

BİZ ALİ İSMAİL, ETHEM, AHMET’İZ..
Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden 8 gence vurgu yapan Beko “Halkımız geçtiğimiz 1 Mayıs ve hazirandan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda ve yoksul mahallelerde ayağa kalktı, yüzlerini güneşe döndü. Biz Ali İsmail’iz, Ethem’iz, Ahmet’iz, Abdocan’ız, Mehmet’iz, Medeni’yiz, Hasan Ferit ve Berkin’iz. Başka bir dünya istiyoruz ve o dünyayı ancak kendi ellerimizle kurabiliriz” dedi.

HAK-İŞ VE TÜRK-İŞ’LE GÖRÜŞME TALEP ETTİK
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk-İş ve Hak-İş’in ayrı yerlerde kutlama yapma çağrılarına ilişkin soruya  “Türk-İş ve Hak-İş ile görüşme talebimiz oldu. Fakat iki sendika da bu talebimize olumlu ya da olumsuz dönüş yapmadı. Biz ülkenin her yerinde 1 Mayıs’ı bütün sendikalarla ve emek güçleriyle ortak kutlamak istiyoruz” cevabını verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Nuh filmi Kuran\'a uymuyor\' diye mahkemeye başvurdu

SONRAKİ HABER

Yunanistan Merkez Bankası\'na bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...