08 Nisan 2014 13:28

Erdoğan: Yaptıklarını asla unutmayacağız...

Grup toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar. Evet, bunları biz asla unutmayacağız. Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı asla unutmayacak' dedi.

Erdoğan: Yaptıklarını asla unutmayacağız...
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar. Evet, bunları biz asla unutmayacağız. Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı asla unutmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının başında, Cuma günü hayatını kaybeden Mısırlı Muhammed Kutub'a rahmet dileyerek; "Cuma günü Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde hayata gözlerini yuman büyük İslam mütefekkiri, aksiyon insanı Muhammed Kutub'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ağabeyi merhum Seyid Kutub idam edilirken, Muhammed Kutub kurtulmuş ama tüm hayatını sürgünde geçirmişti. Ölümünden daha iki gün önce oğluna vasiyetinde, bizler için "Tayyip beyi arayın onlara tebriklerimizi iletin" diyecek kadar bu işin hassasiyetini yaşayan bir insandı. Kendilerine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

"SANDIK YOLUYLA YÖNETİME EL KOYAN AZİZ MİLLETİMİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
30 Mart seçimlerini tartışmasız bir zaferle kazandılarını öne süren Erdoğan; "30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletmiştim. Bir kez de buradan, teşkilatımızın her bir mensubuna teşekkür ediyorum. 30 Mart sabahından itibaren 'sandık namustur' diyerek oylara sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, her türlü hileyi de cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize özellikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. İradesine, ülkesine, bayrağına istiklaline, demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden, sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok çok teşekkür ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında günlerce haftalarca yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesinin zaferle sona ermesi için dua eden kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hiç kuşkusuz bu salonda bulunan arkadaşlarımın tamamı, özellikle milletvekillerimizin zaferimizin mimarlarıdır. Bu büyük zaferin sizin zaferiniz olduğunu bir kez daha vurguluyor, şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

"HEDEF TÜRKİYE'YDİ"
Zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini dile getiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Demokrasi tarihimizin en meşakkatli seçimini yaşadık. Büyük Türkiye'den, yeni Türkiye'den rahatsız olanların, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin kirli ittifak yaptıkları, ahlak dışı kampanya yürüttükleri bir seçim sürecine şahit olduk. Geçtiğimiz yıl, Gezi olaylarından başlayarak demokrasinin, siyasetin, istikrar ve huzur ortamının, çözüm sürecinin, ekonomi ve dış politikanın büyüyen Türkiye'nin acımasızca hedef alındığını gördüm. Hedef hükümetimizden çok, Ak Parti'den çok Türkiye'ydi. Türkiye'nin birliği kardeşliği ülkemizin hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Terörü, vandallığı, faşizmi, ırkçılığı, nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Türkiye'nin en hassas meselelerini, yaşam tarzlarını, inançları, mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda yatak odalarına girip görüntüleri kaydetmeye kadar insaf dışı her yöntemden medet umdular. Biz bu yaşananları asla ve asla unutmayacağız. Arkadaşlar bu ülkede birileri gittiler, terör örgütlerini silahlı eylem yapma yönünde teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu 'silahları elinize alın, Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusuna saldırın' diye çağrı yapanlar oldu. Eli kanlı terör örgütlerini Ankara'da, İstanbul'da, Hatay'da sokaklara dökmek, kan akıtılmasını sağlamak için her türlü teşviği, her türlü tahriki yaptılar. Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. Yatırımcılara 'Türkiye'ye gelmeyin' diye akıl verenler oldu. Türkiye'nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların yanında yer aldılar. Türkiye haklı olarak uçak düşürdüğünde, gittiler o saldırganların yanında saf tuttular. Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi götüren TIR'ların önünü kesecek, onlara düşman muamelesi yapacak kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar."

"ELLERİNE NE GEÇTİYSE ÜZERİMİZE FIRLATTILAR"
Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nda geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarına değinerek; "Bu ülkenin Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Genelkurmay 2'nci Başkanı son derece önemli bir görüşme yaparken kaydettiler, yetmedi bunu servis ettiler. Binlerce kişinin telefonlarını hukuksuzca dinlediler. Mahrem görüşmelerini ahlaksızca yayınladılar. Bu ülkede 'Ben gazeteciyim, köşe yazarıyım' diye ortaya çıkanlar, devletin en gizli sırları üzerinden insanların mahrem görüşmeleri üzerinden haftalarca ahlaksız bir şekilde yorum yaptılar, yayın yaptılar. İnsanların iffetini, namusunu, şerefini, aile yaşantısını kurdukları kurtlar sofrasına meze yapıp tatmim olmaz bir iştahla tüketmenin mücadelesini verdiler. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini, namuslarını haysiyetlerini dahi gözden çıkarıp onları bile fırlatmaktan çekinmediler. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaret etmekten tutun, milleti aşağılamaya kadar, ahlaksızlığın, edepsizliğin, alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. 30 Mart akşamından itibaren postal giymiş haber ajanslarını da kullanarak sonuçları çarpıtmaya, insanları sokağa dökmeye çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar. Evet, bunları biz asla unutmayacağız. Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık, unutmayacağız. Basın ahlak ilkelerinin ayaklar altına alınarak, manşetlerin, satırların, sütunların köşelerin, vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız" diye kaydetti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kars\'ta cesedi bulunan Mert için yürüdüler

SONRAKİ HABER

Gül: Söyleyeceklerim önemli olacak...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...