07 Nisan 2014 16:40

Bir yolsuzluk iddiası daha!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Antalya Belek’te toplamda 90 bin metrekarelik kamuya ait orman arazisinin 4 No.lu parsel alanının bir firmaya bedelsiz olarak tahsis edildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Bir yolsuzluk  iddiası daha!
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Antalya Belek’te toplamda 90 bin metrekarelik kamuya ait orman arazisinin 4 No.lu parsel alanının bir firmaya bedelsiz olarak tahsis edildiği iddiası doğru mudur?​” diye sordu.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
*  Antalya Belek’te toplamda 90 bin metrekarelik kamuya ait orman arazisinin 4 No.lu parsel alanının bir firmaya bedelsiz olarak tahsis edildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu firmanın ismi nedir? Firmanın ortakları veya yöneticileri kimdir?
* 1 Ocak 2004-28 Mart 2014 tarihleri arasındaki dönemde ilgili firmanın sahibinin ortaklıklarının bulunduğu şirketlere kamu kaynaklarından yapılan her türden ödemelerin yıllık bazda tutarları ne kadardır?

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ Mİ?

90 bin metrekarelik ormanlık arazi tahsisinin ilgili firmaya Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sağlandığı iddiasının doğru olup olmadığını da soran Tanrıkulu’nun önergesinde yer alan diğer sorular şöyle:
* Söz konusu arazinin tahsis edildiği tarihteki ve 2014 mart ayı itibarıyla piyasa değeri ne kadardır?
* 1 Ocak 2004-28 Mart 2014 tarihleri arasındaki dönemde ilgili firmaya verilen tüm devlet teşviklerinin toplam tutarı ne kadardır?
* İlgili firmaya 1 Ocak 2004-28 Mart 2014 tarihleri arasındaki dönemde kamu bankalarından (Vakıfbank dahil) kullandırılan kredilerin toplam tutarı ne kadardır?

ÖNCEKİ HABER

İktisatçılar Haftası başlıyor

SONRAKİ HABER

Taşınmazların iadesi için suç duyurusunda bulunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...