06 Nisan 2014 20:26

‘Rant hırsı hem doğayı hem de işçileri öldürüyor’

Kuzey Ormanları Savunması ve İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi(İSİG), 3. Köprü İnşaatında yaşanan ve 3 işçinin ölümüne neden olan kazayı protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde, bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları, sık sık, “3. Köprü cinayettir”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Yağmaya, talana, cinayete hayır” sloganı attı.

‘Rant hırsı hem doğayı hem de işçileri öldürüyor’
Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması ve İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi(İSİG),  3. Köprü İnşaatında yaşanan ve 3 işçinin ölümüne neden olan kazayı protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde, bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları, sık sık, “3. Köprü cinayettir”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Yağmaya, talana, cinayete hayır” sloganı attı.

Eyleme, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Prof. Dr. Beyza Üstün, Yrd. Doç. İSİG Meclisi üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Odman ve kazanın ardından Boğaz Köprüsü’nde eylem yaptıkları için gözaltına alınan direnişteki Bahçeşehir TOKİ işçileri de katıldı.

Eylemde ortak açıklamayı yapan Deniz Özgür, “Kuzey Ormanlarında 3. Köprü, 3. Havalimanı, ve kanal İstanbul gibi mega  projelerle yüzbinlerce ağaç katledilirken su varlıkları, ekolojik koridorlar ve canlı yaşamı yok ediliyor. Bu gözü dönmüşlük, bu rant hırsı doğayı katlerderken projelerin AKP’yle palazlandırılan taşeron sistemiyle yürütülmesi işçilerin canına kastediyor” diye tepki gösterdi. Özgür, Kuzey ormanlarının tahribap edenlere ve taşeron sistemiyle işçilerin hayatını yok edenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

O KADAR ÇOK ACELELERİ VARKİ…

İTO Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da, AKP’nin rant politikaları nedeniyle İstanbul’da nerdeyse her gün bir cinayet işlendiğini dile getirerek, “3. Köprü İstanbul’un nefesi olan kent ormanlarını ortadan kaldırma girişimidir. Aynı neoliberal tüccar zihniyetinin bir sonucu da işçi cinayetleridir. 2014 yılının il üç ayında 276 işçi hayatını kaybetti. Size bugün burada bu iki cinayetin kesişme noktasında sesleniyoruz. Ekmek parası için çalışan üç işçi bugün AKP’nin rant hırsının kurbanı oldu” dedi.  

Prof. Dr. Beyza Üstün ise, 3. Köprü gibi büyük projeleri hemen bitirmek adına  işçilerin hayatının hiçe sayıldığını belirterek, “O kadar çok aceleleri var ki, o kadar hızla yapıyorlar ki işçi arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Bir gün hem doğamızın hem de işçi arkadaşlarımızın katilleri hesap verecek” dedi.

Direnişteki  Bahçeşehir TOKİ işçisi Mustafa Adnan Akyol da işçilerin bir araya gelmesiyle ve örgütlenmesiyle ancak  iş cinayetlerinin sona erebileceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak isteyen eşini öldürdü

SONRAKİ HABER

Bakanlığa göre gül bahçesi gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa