06 Nisan 2014 16:14

Mansur Yavaş: Gerekirse AİHM'ne gideriz

Ankara’da yapılan seçimlerin 'En şaibeli seçim' olduğunu belirten CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, YSK’ya iptal başvurusu yaptıklarını vurgulayarak, ret yanıtı almaları durumunda ise Anayasa Mahkemesi’ne oradan sonuç alınmaması durumunda da AİHM’e kadar gideceklerini söyledi.

Mansur Yavaş: Gerekirse AİHM\'ne gideriz
Paylaş

Ankara’da yapılan seçimlerin “En şaibeli seçim” olduğunu belirten CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, YSK’ya iptal başvurusu yaptıklarını vurgulayarak, ret yanıtı almaları durumunda ise Anayasa Mahkemesi’ne oradan sonuç alınmaması durumunda da AİHM’e kadar gideceklerini söyledi.

Mansur Yavaş, yerel seçimlerde yaşananlara ilişkin Kent Otel’de basın toplantısı düzenledi. Yavaş, Ankara’nın oyuna ve iradesine sahip çıktıklarını belirterek, “Demokrasimiz üzerine düşen kara gölgenin kalkması için toplanmış bulunuyoruz. Ankara’nın iradesine vurulan darbenin ortadan kalkması için hukuki hakkımızı koruyacağız. Bu ülke demokrasi tarihinde böylesine tartışmalı bir seçim yaşamamıştır” dedi.

“Bazı seçim bölgelerinde 16 defa oyların sayılması ve iptallere kara verilirken Türkiye’nin başkenti en şaibeli seçime ev sahipliği yapmıştır. Kazanma uğruna her şeyi mübah gören anlayış yüzünden sadece Ankara değil Türkiye kaybedecektir” diyen Yavaş, “YSK’ya Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçiminin iptali istemli olağanüstü dilekçemizi veriyoruz” ifadesini kullandı. Delillere rağmen başvurularının sürekli reddedildiğini kaydeden Yavaş, “Tam 6240 tutanakta hatalı işlem ve usulsüzlük tespit edilmiştir. Bu 6240 tutanakta en fazla mühürsüz tutanak, geçersizlik sebeplerinin yazılmaması usulsüzlükleri görülmektedir.Tüm bu nedenlerle YSK’nın seçimin yenilenmesi kararı vermesini bekliyoruz. YSK belki 2-3 maddeyi inceleyip diğerlerini incelemeye gerek kalmadan iptal edeceğini düşünüyoruz. Tek dileğimiz var adaletin gerçekleşmesi istiyoruz. Seçimi kazanmak kaybetmek önemli değildir. Çünkü bu seçimler böyle gider şaibeli hale gelirse Cumhurbaşkanlığı ve ardından yapılacak tüm seçimler şaibeli hale gelecektir. Biz bu kadar yoğun hatayı tespit ettikten sonra YSK’nın emsal kararlarını da göz önüne alarak seçimin yenilenmesini talep ediyoruz” dedi.

Yavaş, YSK’nın başvuruları reddetmesi durumunda ise Anayasa Mahkemesi’ne oradan sonuç alınmaması durumunda da AİHM’e kadar gideceklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eşinin öldürdüğü kadın, 15 kez polise gitmiş

SONRAKİ HABER

\'Çalışırken ölmek istemiyoruz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...