05 Nisan 2014 10:23

DEDAŞ işçisi iş bıraktı

Diyarbakır’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (DEDAŞ) bağlı 130 arıza onarım bakım işçisi kötü çalışma şartlarına karşı iş bıraktı. Dün gece yarısı DEDAŞ binasında toplanan işçiler yönetimle görüşüp taleplerini ilettiler. Olumlu bir cevap alamayan işçiler acil durumlar dışında iş bırakma kararı aldılar.

DEDAŞ işçisi iş bıraktı
Paylaş

Cumhur DAŞ
Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır

Diyarbakır’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (DEDAŞ) bağlı 130 arıza onarım bakım işçisi kötü çalışma şartlarına karşı iş bıraktı. Dün gece yarısı DEDAŞ binasında toplanan işçiler yönetimle görüşüp taleplerini ilettiler. Olumlu bir cevap alamayan işçiler acil durumlar dışında iş bırakma kararı aldılar. DEDAŞ binasında bir açıklama yapan işçiler kötü çalışma şartlarına dikkat çekti.
İşçiler adına konuşana Özgür Uçan ağır ve tehlikeli bir iş yapmalarına rağmen iş koşullarının kötü olduğunu belirterek, “Arıza onarım bakım işi taşeronlaştığından bu yana gelen her taşeron firma emeğimizi sömürmekte ve hakkımızı gasp etmektedir. Hakkımız olan ücret, yol, yemek ve yıllık izin paralarını hem alamamakta hem de buna itiraz eden arkadaşlarımız işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir” dedi. DEDAŞ’ın Haziran ayında özelleştirildiğini hatırlatan Uçan, “10 aylık sürede çalışma şartlarımızda hiçbir iyileştirme olmamıştır. Hakkını arayan arkadaşlarımız işten çıkartılmıştır. İş kazası geçiren arkadaşlarımıza hiçbir yardımda bulunulmamıştır. Bu sorunlar karşısında en tabi hakkımız olan iş bırakma eylemine gidiyoruz. Arkadaşlarımız sadece acil durumlarda arızalara müdahale edecektir” dedi.

‘ÖZELLEŞTİRME HAKLARI BUDADI’
Açıklamanın ardından Evensel'e konuşan işçilerden Mehmet Şirin Gürbüz, bugüne kadar işçilerin taleplerinin görmezden gelindiğini belirterek, “Özelleştirme sırasında bize verilen vaatlerin hiç biri yerine getirilmedi. Her gün işten çıkartılma korkusuyla çalışıyoruz” dedi.
Geçen yıl iş kazası geçirdiğini belirten işçilerden Metin Hafif yönetimin kaza geçiren işçilere sahip çıkmadığını belirterek, “Şu anda bir arkadaşlarımız yoğun bakımda, bir arkadaşlarımız yatalak kaldı. Şimdi bunları kimse sormuyor. Ben geçen sene yüksek gerilim hattına kapıldım. Vücudum yandı. Kazadan sonra ücretim verilmedi, sigortam yatırılmadı. İşten çıkartmak istediler, zar zor işe dönebildim. Burada işçilere bakan hiç kimse yok. Çalıp çırpmaktansa işçilerin sorunlarını çözsünler. Bu çalışanlar köle değildir. Kimseye el açmıyoruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.
Bir süre önce işten çıkartılan Tarık Bolancı ise, “Bu haksızlıkları dile getirdiğim için yeni sözleşme imzalatmadılar. İçeride hırsızlık yapıyorlar. Kayıp-kaçak oranını düşürmek için bilerek bölgenin elektriklerini kesiyorlar. Kurdukları bu düzenle sadece işçilerin hakkını çalmıyorlar, tüm halkın hakkını çalıyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, sürgüne tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

5 Nisan, serbest bırakılan avukatlarla kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...