03 Nisan 2014 17:03

DİSK'ten 1 Mayıs çağrısı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs için Taksim çağrısı yaparken, “Eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin tüm meydanları bizi beklemektedir” dedi.

DİSK\'ten 1 Mayıs çağrısı
Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs için Taksim çağrısı yaparken, “Eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin tüm meydanları bizi beklemektedir” dedi.

Beko, AKP iktidarının kendini aklama fırsatı olarak gördüğü ve bir referanduma dönüştürdüğü 2014 yerel seçimlerinde halkın büyük çoğunluğunun “hayır” dediğini belirtti.

Türkiye tarihinin en şaibeli ve adil olmayan seçimlerinden birisinin yaşandığına değinen Beko, “Halkın yarıdan fazlası hırsızlığa, baskılara, kaderinin tek bir kişinin dudakları arasında olmasına onay vermemiştir. Yolsuzluklarla dolu bir seçim sonucunda AKP’nin 2009’dan beri kesintisiz devam eden yükselişi durmuş, seçmen sayısındaki artışa rağmen resmi olarak en az AKP’nin 2 milyon 229 bin oy kaybettiği görülmüştür” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasına da değinen Beko, “Balkonlardan zafer konuşması yaparak her anlamda ‘tekçi’ iktidarını ilan edenleri seçim sonrasında sokaklar bir kez daha uyarmıştır. Gerçek demokrasi, kendisine oy vermeyen herkese tehditler savuranların balkonlarında değil, farklı görüşlerden yüz binlerin iradesine sahip çıktığı meydanlarda tecelli etmiştir” ifadelerini kullandı.

‘TÜM MEYDANLARI BİZİ BEKLİYOR’

1 Mayıs’ın bu sene daha özel bir anlama sahip olduğunu vurgulayan Beko şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ta başlayan eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ayağa kalkış, bu sene çok daha güçlüdür, çok daha kendine güvenlidir ve çok daha olgunlaşmıştır. Ülke taşeron cumhuriyetine döndürülürken; emeğin ürettiği tüm değerler ayakkabı kutularında bir avuç azınlığa servis edilirken; iş cinayetlerinde dünya liderliğini kaptırmayan bir ülkede emeğiyle yaşamaya çalışıyorken; işçi sınıfının çok büyük bir bölümü sefalet ücretleri yüzünden borç batağında boğulmuşken; barınmadan ulaşıma, eğitimden sağlığa her alanda piyasanın efendileri haklarımıza göz dikmişken; kentlerimiz yağmalanıyorken; örgütlenme hakkımız hukuk dışı yollarla gasbediliyorken ve bu hırsızlık düzeni şiddet ile, zor ile, hile ile, hurda ile korunuyorken işçi sınıfının payına düşen meydanlara çıkmaktır. Eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin tüm meydanları bizi beklemektedir.” (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Asistan hekim eylemine soruşturma

SONRAKİ HABER

‘Beş yıldızlı hapishaneleriniz öldürüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...