03 Nisan 2014 16:42

Yüksel Nohut davası ertelendi

Bursa'da ortak kafe işlettiği ve birlikte yaşadığı bir çocuk annesi 35 yaşındaki Yüksel Nohut’u öldürmekle suçlanan 31 yaşındaki Kemal A’nın yargılanmasına başlandı.

Yüksel Nohut davası ertelendi
Paylaş

Bursa'da ortak kafe işlettiği ve birlikte yaşadığı bir çocuk annesi 35 yaşındaki Yüksel Nohut’u öldürmekle suçlanan 31 yaşındaki Kemal A’nın yargılanmasına başlandı.

Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi’nde geçen aralık ayında, Yüksel Nohut ile Kemal A, arasında kıskançlık yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında ruhsatsız tabancasını çeken Kemal A, Yüksel Nohut’a ateş etti. Boğazına giren kurşunla kanlar içinde yere yığılan Nohut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra tabancayı binanın bodrumuna saklayıp kaçmak isteyen Kemal A. ise yakalanıp tutuklandı.

İSTEMEYEREK YAPMIŞ!

Savcılık soruşturmasından sonra hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, ‘kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Kemal A. hakim karşısına çıktı. Kemal A ifadesinde şunları söyledi: “Olay akşamı evimizde otururken, eniştemin bizim sokak kapısı önünde 10-15 kişilik grup ile tartışıp kavga ettiğini gördüm. Ben de aşağı inip onları ayırdım. Sonra tekrar eve çıktım. Yüksel bana, ‘Sana bir şey olursa ben ve çocuğum ne yaparız? Bizi düşünmeden bu olayların içersine neden giriyorsun’ diyerek bağırdı. Bu sırada eniştemin kavga ettiği grup tekrar evimizin önünde toplandı. Pencereden baktığımda, bizim evi gösterip, el-kol işaretleri yapıyorlardı. Ben de evimizi basarlar endişesi ile zaman zaman tutukluk yapan tabancamın ağzına mermi sürmek istedim. Ne olduysa bu sırada oldu. Silah ateş aldı ve Yüksel aniden yere yığıldı. Onun vurulduğunu görünce panikledim. Evde bulunan yeğenim S.A.’dan hemen tabancayı saklamasını, 112 Acil servis ekiplerine haber vermesini istedim. Kaçmak isterken yakalandım. Ardından karımın kurtarılamadığını öğrendim”.

Aynı davada tutuksuz yargılanan S.G. ise dayısının Yüksel Nohut’u vurduğu zaman diğer odada olduğunu, silah sesini duyunca yanlarına gittiğini, dayısının kendisine saklaması için tabancayı verdiğini söyledi. S.G. olay sonrası gelen polislere, silahı sakladığı bodrumdan çıkarıp verdiğini sözlerine ekledi. Yargılama, eksik evrakların beklenmesi için ertelendi. (Bursa/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklulara işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Ö.Y. davasında failler korunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...