03 Nisan 2014 06:00

Hırsızlığı balkon değil yargı temizler

Ankara’da seçimlere hile ve şaibe karıştığına dair tartışma ve itirazlar büyük bir ilgiyle izleniyor. Yaşananları bir de Ankaralılara sorduk.”Ak Partiliyiz” diyenler konuşmamayı tercih ettiler.

Hırsızlığı balkon değil yargı temizler
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Ankara’da seçimlere hile ve şaibe karıştığına dair tartışma ve itirazlar büyük bir ilgiyle izleniyor. Yaşananları bir de Ankaralılara sorduk.”Ak Partiliyiz” diyenler konuşmamayı tercih ettiler. Ama AKP’ye oy vermeyenler öfkeli. Yolsuzluk skandalının ardından hükümete güvenlerini o kadar yitirmişler ki, seçimlerde şaibe olduğundan emin konuşuyorlar. Kimileri de seçimde Başbakanın balkon konuşmasındaki detaylara dikkat çekti. Bir vatandaş, Hırsızlığı balkon değil, yargı temizler” diye konuştu.

‘ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ’

Hamit Kaymaz isimli genç konuşuyor. Kaymaz, “Medyadan takip ettiğimize göre şaibe ve hile var gibi geliyor bana. Seçim sonuçlarına güvenmiyorum. O kadar çok haber ve bilgi dolaşıyor ki, hani bir laf vardır, ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ diye. İşte bu laf özetliyor aslında” diyor.

Onur Can adlı öğrenci ise oyunu ailesinin yaşadığı Hatay’da kullanmış. Sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de seçimlere hile ve şaibe karıştığını savunan Can, Hatay’da tanık olduklarını şaibeleri anlattıktan sonra, “Bunu yaşayan biri olarak seçimlerin güvenilir olduğunu söyleyemem ne yazık ki. Çünkü her şey ortada” şeklinde konuşuyor.  

‘3 GÜNDE PSİKOLOJİMİZİ BOZDULAR’

Emekli Hüseyin Ay da, bu yaşananların ardından  artık  ‘demokratik bir seçim’den bahsedilemeyeceğini söylüyor. Demokrasi adı altında yapılanların tahammül edilebilir olmadığını dile getiren, Ay, “3 gündür psikolojimiz bozuldu. Vatandaş olarak oyumuza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sözde bizi yönetmesini istediklerimizden çekiniyoruz;’oyumuzu çalmışlar mı diye” sözleriyle eleştiriyor. Ay,  “Elektrikler boşa kesilmedi. Hile ile yalanla, dolanla saltanat sürmez. Kimler geldi, kimler geçti. Onlara da kalmaz ne diyelim.” diyor.

‘HIRSIZLIK HIRSIZLIKLA ÖRTÜLMEZ’

Üniversite Öğrencisi İnanç Dursun ise, seçime ilişkin tartışmaların bile skandal olduğu görüşünde. “Oy çalmak çok büyük hırsızlıktır. Bu ülkenin insanlarına haksızlık. Hırsızlıkla hırsızlığın üzeri örtülemez” diyor Dursun. Kızılay’da esnaflık yapan Aydın Kaygusuz da, “Hırsız olmadıklarını ispat edemediler. Böyle tescilli olan bir partinin seçimde hırsızlık yapmadığının garantisi yok. Bilal Erdoğan’la birlikte ailece ‘Halkın oylarıyla aklandık’ mesajı vermeye çalıştılar. Hırsızlığı balkon değil, yargı temizler” diye konuştu.

'ARTIK NEFRET EDİYORUM’

Esnaf Murat Özöner şunları anlattı: “Okullara seçim sandıklarının başına neredeyse çeteler mafyalar dikildi. Birçok okula 50 kişilik AKP’li ekipler gezdirildi. Sonra elektrikler kesildi. Oyların çalınması, hile vs. bunların hiçbiri saklı şeyler değil. Hepimiz biliyoruz. Aleni  Emekli Rıza Özkan, daha önce AKP’ye oy verdiğini belirtti. Özkan, “Bu seçimlerde vermedim. AKP ve Başbakan Erdoğan’dan nefret eder oldum. Yeter artık, dedim. Bu adamlar son zamanlarda vatandaşı hiçe saydı. Nefret dolu konuşmalar yapıyor. Artık bu hükümetten kurtulmak istiyorum” diyor.

ÖNCEKİ HABER

‘Demokrasi’ çöplerden çıkıyor

SONRAKİ HABER

İtirazlarda yargıya görev düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...