01 Nisan 2014 14:05

Ağrı'da polis ablukası sürüyor, sonuçlara itiraz edildi

Ağrı'da BDP' nin kazandığının resmi olarak açıklanmasının ardından AKP'liler tarafından sonuçlara itiraz edildi. Kent merkezi polis ablukasına alınarak bir çok noktada zırhlı polis araçları bekliyor.

Ağrı\'da polis ablukası sürüyor, sonuçlara itiraz edildi
Paylaş

Ağrı'da BDP' nin kazandığının resmi olarak açıklanmasının ardından AKP'liler tarafından sonuçlara itiraz edildi. Kent merkezi polis ablukasına alınarak bir çok noktada zırhlı polis araçları bekliyor.

Ağrı'da BDP'nin kazandığının resmi olarak açıklanmasının ardından, AKP'liler seçim sonuçlarına itiraz etti. Yapılan itiraza ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Ağrı'daki sonuçlara ilişkin, "Ağrı'da, şu anda BDP sadece 10 oy ile AKP'nin önünde görünüyor. Dün akşam BDP'liler bizim arkadaşlarımıza çok ciddi şiddet uygulamışlar. Ağrı'daki sonuç değişebilir" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren yüzlerce kişi Dörtyol Kavşağı'nda bir araya geldi.

Kent Merkezi polis tarafından ablukaya alınırken Ağrı Belediyesi önünde de yoğun polisiye önlemler alındı. Ağrı merkeze ulaşan ilçe yolları güzergahlarında da polis bekletiliyor.
Dörtyol'da açıklama yapan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, Çelik'in açıklamalarına tepki göstererek, " Biz hiç kimseye baskı yapmadık. Onların güvenlik güçleri, savcıları, hakimler var. Çıksınlar kime baskı yapmışız söylesinler. Bu halkın iradesine saygı göstermeliler. Bu halk iradesini göstermiştir. Sabote etmeye çalışıyorlar. Biz burada herkesin belediye başkanı olacağız. Onlara demokrasi dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine oy sayımına başlanacağı öğrenilirken kentteki gerginlik sürüyor. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Miami Heat liderliğe yükseldi

SONRAKİ HABER

Beyyazı\'da EMEP ile DP\'nin oyları eşit çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...