01 Nisan 2014 06:00

Bakım yapmak o kadar da tuzlu değil

Tuz insanların ilk bulduğu ve kullandığı doğal kaynaklı minerallerden biri. Eski çağlardan beri besinleri saklamakta ve tatlandırmakta yaygın olarak kullanılan tuz, cilt problemlerinden stresle mücadeleye kadar birçok soruna çözüm oluyor..

Bakım yapmak o kadar da tuzlu değil
Paylaş

Tuz insanların ilk bulduğu ve kullandığı doğal kaynaklı minerallerden biri. Eski çağlardan beri besinleri saklamakta ve tatlandırmakta yaygın olarak kullanılan tuz, cilt problemlerinden stresle mücadeleye kadar birçok soruna çözüm oluyor...  

Baharın ilk günlerinde sizler için ‘tuz’dan gelen, pek de ‘tuzlu’ olmayan bakım sırlarını derledik. İşte stresten arınma, sivilcelerden kurtuluş ve kendini her daim yenilemek isteyenlere bakım sırları. Tabii tansiyon sorununuz yoksa...

PEELİN ETKİSİ

Peeling cildin üst tabakasını temizleyerek yerine taze genç deri gelmesini sağlar. Bu sayede cildiniz parlaklık kazanır ve renginde hafif bir açılma olur.

Yağ ve iri taneli tuz ile peeling yaparak daha iyi bir bakım elde edersiniz. Ölü hücrelerin kovulduğu, daha pürüzsüz bir cilt ve daha pembe bir ton için öncelikle çok sıcak olmayan bir duş yapın. Böylece gözeneklerin açılmasını sağlayın. Yağ ve tuz karışımını bir havluya ya da küvete dökerek uygulayın. Ayağınızdan boynunuza kadar eşit biçimde yayılmasını sağlayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra ılık suyla vücudunuzu temizleyin. 50 gr. iri taneli tuz ve 45 gr. fındık yağını karıştırarak elde edeceğiniz bu karışım, doğal güzelliğin de anahtarı olacak.

TUZ İLE STRESSİZ SAĞLIKLI AYAKLAR

Tüm gün sizi üzerinde taşıyan ayaklarınız için günde 15- 20 dakikanızı ayırarak hem tüm bedeninizi dinlendirin hem de bahar aylarında ayaklarınızı yazın giyeceğiniz açık ayakkabılarınıza hazırlayın:
* 1 litre ılık suyun içerisine 20- 30 gr. tuz koyun ve ayaklarınızı 10–15 dakika bekletin.
* Ayaklarınızdaki ölü hücreleri temizlemek amacıyla ovun ve peeling uygulayın.
* Ayaklarınızı kurulayın.
* Ayak bakım losyonu kullanarak masaj yapın. Plastik poşetlere ayaklarınızı sarın ve 15 dakika boyunca bekletin.

TUZ MASKESİ İLE AKNELERE VEDA...

Tuz deriye uygulandığında hipertonik (aşırı yoğun) bir ortam yaratır. Bu ortam difüzyon ile ciltteki sıvının dışarı çekilmesine ve gözeneklerin kurumasına sebep olur. (Ozmoz etkisi). Gözeneklerde kalan bakteriler su ve besleyici yağla dolu ortamlarını kaybettikleri için hayatlarını fazla sürdüremezler. Bu antibakteriyel etki sebebi ile tuz sadece sivilcelerde değil, yaralarda da kullanılan, başarılı bir dezenfektandır. Aynı zamanda tuzlu su, gerginleştirici etkisi ile ölü deri hücrelerinin, yağ ve bakterilerin daha hızlı atılmasını sağlar, gözenekleri temizler.

TUZ MASKESİ TARİFİ

Bir su bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız tuzlu suyu doğrudan elinizle ya da bir havlu yardımı ile yüzünüze sürün. Tüm cildinize yayılmasını sağlayın. Yüzünüze sürerken dairesel hareketlerle yavaş uygulayın. Bu şekilde cildinizi tahriş etmesini engellemiş olursunuz. Özellikle iltihaplı sivilcelerin olduğu bölgelere daha yoğun bir tuz katmanı oluşturmak bakterileri azaltarak sivilceyi söndürmeye yardımcı olacaktır. 10-15 dakika sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Bu süreyi aşmamaya dikkat edin.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yarı maratona Kenya damgası

SONRAKİ HABER

3D yazıcıdan çıkan kafatası protezi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...