31 Mart 2014 14:52

Güzelyurt'a 2 top mermisi düştü

Hatay'ın Yayladağı ilçesine Suriye tarafından ateşlenen 2 top mermisi düştü. İlçe merkezine düşen mermi bir camiye isabet ederken, o sırada kaldırımda yürüyen 50 yaşındaki Muna Hacısüleyman yaralandı.

Güzelyurt\'a 2 top mermisi düştü
Paylaş

Hatay'ın Yayladağı ilçesine Suriye tarafından ateşlenen 2 top mermisi düştü. İlçe merkezine düşen mermi bir camiye isabet ederken, o sırada kaldırımda yürüyen 50 yaşındaki Muna Hacısüleyman yaralandı.

Saat 14.00 sıralarında Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Keseb bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile Esad askerleri arasındaki çatışmalar sırasında ateşlenen top mermilerinden biri ilçeye bağlı Güzelyurt Köyü'nün kırsal kesimine, diğeri ilçe merkezindeki Tutlubahçe Mahallesi'ne düştü.

Köye düşen top mermisinden dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, ilçe merkezine düşen top mermisi Suriyelilerin kaldığı 2 nolu çadır kentin karşısındaki camiye isabet etti. Bu sırada kaldırımda yürüyen Muna Hacısüleyman, sırtına ve kalçasına saplanan şarapnel parçaları ile yaralandı. Yaralı, kadın çağırılan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülürken, olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. (DHA)

HATAY VALİLİĞİ: MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Suriye’deki çatışmalar sırasında Hatay’a düşen ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan top mermilerine ilişkin Hatay Valiliği bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 13.45 sıralarında Yayladağı İlçesine bağlı Güzelyurt Köyü civarında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen iki adet ve Yalaz Mahallesi Sapanlı Çiftliği civarındaki boş alana bir adet olmak üzere toplam üç adet top mermisi düşmüştür. Top mermilerinin düştüğü Güzelyurt Köyü’nün sınıra kuş uçuşu uzaklığı 3,5 km olup, olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ayrıca aynı gün saat 14.10 sıralarında yine Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir adet roket mermisi, Yayladağı İlçe merkezinde bulunan Hacı Bilal Camii’nin duvarına isabet etmiş olup, o esnada cami yakınında bulunan Suriye uyruklu 60 yaşlarında bir bayanın yaralanmasına sebep olmuştur.”

Valilikten yapılana açıklamada, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verildiği bildirildi.


 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: İlkeli tutumumuz sandığa yansıdı

SONRAKİ HABER

Balkon konuşmasına değindi; \'Açıkça demokrasi tehdit ediliyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...