30 Mart 2014 11:21

Hacıbekirli'ye seçim işkencesi bilinçli mi?

Neredeyse tamamını BDP seçmeninin oluşturduğu ve 10 bin seçmeni ile en kalabalık mahalle olan Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde 6 okul bulunmasına rağmen sandık kurulmayarak başka mahallelere verilmesi ve Erek Lisesi bahçesine kurulan dar konteynerlerde oy verme işlemlerinin yapılması tepki çekti.

Hacıbekirli\'ye seçim işkencesi bilinçli mi?
Paylaş

Van’da sabah saatlerinde sandıkların kurulması ile birlikte yurttaşlar oy kullanmaya giderken, neredeyse tamamını BDP seçmenlerinin oluşturduğu yaklaşık 10 bin seçmenli Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde bulunan 6 okula sandık kurulmadı. Mahalleli, oy kullanmak için Seyit Fehim Arvasi, Şabaniye ve Cevdet Paşa mahallerine giderken, birçok seçmenin oyu ise depremde yıkılan Erek Lisesi’ne çıktı.

Yurttaşlar, havanın soğuk olması ve konteynerlerin dar olmasından kaynaklı zorluk yaşarken, duruma tepki gösteren Nevzat Doğan isimli yurttaş, “Mahallemizde bir sürü okul var. Hepsi de sağlam bir problem yok, ama oralara sandık kurulmadı. Bunu bilinçli yapıyorlar” diye konuştu. Tepki gösteren bir diğer yurttaş Yüksel Güzel de, “Bize işkence çektiriyorlar. Evimizin önünde okul olmasına rağmen konteynere oy kullanmaya geldik” ifadelerini kullandı.

Öte yandan BDP’nin kurduğu kriz masasına da birçok şikayet gelmeye başladı. Kriz masasına gelen şikayetlere ilişkin bilgi veren masa görevlisi, “Bazı polislerin sandık başlarında beklediğine ilişkin bilgiler geliyor bize. Resmi sandık görevlileri sabah saatlerinde sandık başlarına geçmediği için onların yerini alan müşahitlere polisin zorluk çıkardığı şikayetleri geliyor” diye belirtti.

DİHA VE JİNHA MUHABİRLERİ BIRAKILDI

Van Kalecik TOKİ'de bulunan Hüma Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi önündeki kulübede korucuların silahları ile bekleyen korucuları görüntüledikleri için askerler tarafından hukuksuz biçimde alıkonulan DİHA Muhabiri Kayser Tekin ile JİNHA Muhabiri Hicret Çiftçi serbest bırakıldı. Görüntüleri zorla silmeye çalışan komutanın, “Siz burada süreci baltalıyorsunuz, gidin kendinize başka bir haber yapın” demesi dikkat çekti.

Yaklaşık iki saat alıkonulan gazeteciler, Van Baro Başkanı Av. Murat Timur’un askerlerle görüşmesi üzerine serbest bırakıldı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

MHP İstanbul adayı Rasim Acar oyunu kullandı

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü oyunu kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...