30 Mart 2014 10:42

Bitlis'te AKP'nin kaybetme telaşı

Bitlis'te oy kullanmak için sandığa giden yurttaşlar, önceden mühürlenmiş oy pusulası ile karşılaştı. Tatvan'da da parti müşahitleri mühürlü toplu oy pusulası ele geçirdi. En çok seçim hilesi haberi gelen Bitlis’i 2009’da %43.1 ile AKP almıştı. DTP ise, yüzde 34.4 ile ikinci parti olmuştu. Saadet Partisi % 16.1 ile 3. parti olurken, CHP % 1.6 ile 4. parti olmuştu. Bitlis’in mevcut Belediye Başkanı AKP’li Fehmi Alaydın.

Bitlis\'te AKP\'nin kaybetme telaşı
Paylaş

Bitlis'te oy kullanmak için sandığa giden yurttaşlar, önceden mühürlenmiş oy pusulası ile karşılaştı. Tatvan'da da parti müşahitleri mühürlü toplu oy pusulası ele geçirdi.En çok seçim hilesi haberi gelen Bitlis’i 2009’da %43.1 ile AKP almıştı.  DTP ise, yüzde 34.4 ile ikinci parti olmuştu. Saadet Partisi % 16.1 ile 3. parti olurken, CHP % 1.6 ile 4. parti olmuştu. Bitlis’in mevcut Belediye Başkanı AKP’li Fehmi Alaydın.

BİTLİS'TE HAZIR OY PUSULALARI

Bitlis'te sabah saatlerinde oy kullanmaya giden yurttaşlar, AKP'ye "evet" mührü vurulmuş oy pusulaları ile karşılaştı. Alınan bilgilere göre Bitlis Lisesi seçmen bölgesinde ikamet eden Hanım Yardımcı adlı yurttaş, oy kullanmak için 1083 nolu sandığa gitti. Sandık kurulundan aldığı pusula ile oy kullanmak için perdenin arkasına geçen Yardımcı, kendisine verilen oy pusulasında AKP'ye "evet" mührünün basılı olduğunu gördü. Durumu sandık görevlilerine bildiren yurttaşın yaptığı itiraz üzerine tutanak tutuldu. Olayın duyulmasının ardından BDP Bitlis belediye eş başkan adayları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, avukatlarla birlikte okula giderek görevliler ile görüştü.

Öte yandan Dideban İlköğretim Okulu'nda da kimi sandıklarda yurttaşlara oy pusulalarının eksik verildiği iddia edildi.

TATVAN'DA MÜHÜRLÜ OY PUSULASI ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 1009 nolu sandıkta, parti müşahitleri mühürlü toplu oy pusulası ele geçirdi. Müşahitler tarafından ele geçirilen mühürlü oy pusulaları, gerginliğe neden oldu.

OVAKIŞLA'DA AÇIK OY GERGİNLİĞİ

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde iise Ovakışla İlköğretim Okulu'nda sandık başlarında bulunan AKP'lilerin açık oy kullanmak istemesi üzerine gerginlik çıktı. BDP'li görevlilerin itirazı üzerine AKP'liler BDP'lilere saldırdı. Saldırıya avukatlar da maruz kaldı. Saldırı üzerine okula gelen askerler ise herhangi bir müdahalede bulunmazken, AKP'liler, açık oy kullanımını görüntülemek isteyen gazetecilere de saldırdı. Okulda gerginlik devam ediyor. (DİHA)


BİTLİS’te AKP’NİN KAYBETME TELAŞI

En çok seçim hilesi haberi gelen Bitlis’i 2009’da %43.1 ile AKP almıştı.  DTP ise, yüzde 34.4 ile ikinci parti olmuştu. Saadet Partisi % 16.1 ile 3. parti olurken, CHP % 1.6 ile 4. parti olmuştu. Bitlis’in mevcut Belediye Başkanı AKP’li Fehmi Alaydın.

Farklı araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler bu seçimde BDP’yi önde gösteriyor. AKP’nin Bitlis’i kaybetme telaşı, sabahın ilk saatlerinden itibaren en çok seçim usulsüzlüğü haberinin bu kentten gelmesini de açıklıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İçimizdeki tehlike: El Kaide ilhamlı IŞİD

SONRAKİ HABER

Festival İçin Film Rehberi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...