26 Mart 2014 14:32

Polisin M.E.'yi vurduğu an görüntüde

Silvan'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi ile yaralanan 10 yaşındaki M.E.'nin vurulduğu ana ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Vali Kıraç'ın "Taş olabilir" iddiasının aksine görüntülerde M.E.'nin polisten kaçarak sığındığı sokakta panzerden atılan gaz bombası ile yaralandığı görülüyor.

Polisin M.E.\'yi vurduğu an görüntüde
Paylaş

Silvan'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi ile yaralanan 10 yaşındaki M.E.'nin vurulduğu ana ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. DİHA'nın haberine göre Vali Kıraç'ın "Taş olabilir" iddiasının aksine görüntülerde M.E.'nin polisten kaçarak sığındığı sokakta panzerden atılan gaz bombası ile yaralandığı görülüyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP tarafından dün gerçekleştirilen mitingin ardından polisin attığı gaz bombası kapsülü 10 yaşındaki M.E.'nin başına isabet etti. Ağır yaralanan M.E., Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ünitesi'nde yoğun bakıma alındı. M.E.'nin tedavisi devam ederken, M.E.'ye gaz kapsülünün isabet etmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde M.E.'nin polis tarafından vurulduğu sokağın başında bulunan Eski Bitlis Caddesi üzerinde toplanan çocuklara TOMA, tazyikli su ile müdahale ederken, caddede saat 16.30'da başlayan olaylar TOMA'ın su sıkması ve çok sayıda çocuğun da TOMA'yı taşlaması ile devam ediyor.

ÇOCUK VURULDU AKREP KAÇTI

Saat 16.55'e kadar bu şekilde olaylar devam ederken, çocuklar 309'uncu sokağa doğru kaçmaya başlıyor. Bu sırada ise bir akrep Eski Bitlis Caddesi'nden gelerek, 309'uncu sokağın başında duruyor. Burada bekleyen akrepten kaçan çocuklara doğru bir gaz bombası atılıyor. Bu sırada koşan küçük bir çocuk akrebin bulunduğu yerin 20-30 metre kadar uzağında yere düşüyor. Zırhlı araç ise çocuğun yere düşüşüne aldırış etmeden köşeden uzaklaşırken, orada bulunan yurttaşlar da, el kol hareketleri ile tepki gösteriyor ve araçları durdurmaya çalışıyor. Beyaz tişörtlü bir kadın ise köşe başına gelerek, tepkili bir biçimde eli ile çevrede bulunanlara çocuğun düştüğü yeri gösteriyor. Daha sonra ise hem akrep hem de TOMA sokaktan uzaklaşıyor.

BAKAN 'SÖYLENTİ' DEMİŞTİ

Konuya ilişkin dün akşam açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, M.E.'nin yaralanmasına ilişkin "Söylentiyle hareket etmiyoruz. Tabii neyse ortaya çıkarılacak. Ortaya çıkarıldıktan sonra gereğini yaparız. Bugün müfettişleri gönderdim" ifadesinde bulunmuştu.

Yine M.E.'nin polisler tarafından vurulmasının ardından açıklama yapan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, M.E.'nin vurulmasına ilişkin araştırma yapıldığını belirtti. Vali Kıraç, M.E.'nin başına isabet eden cismin gaz fişeği mi, taş mı olduğunun inceleme sonrası ortaya çıkacağını belirtti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TGC\'den \'Bolu Beyi\'ne gazete kapatma tepkisi

SONRAKİ HABER

M.E. gülmeye devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...