25 Mart 2014 20:38

Gaz bombasıyla vurulan M.E'nin durumu iyiye gidiyor

Diyarbakır Silvan'da BDP'nin düzenlediği mitingin ardından polisin müdahalesi sonucu başına aldığı gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan 10 yaşındaki M.E.’nin kafatasının yarıldığı ve beyninde ciddi hasar olduğu belirtildi.

Gaz bombasıyla vurulan M.E\'nin durumu iyiye gidiyor
Paylaş

Muhabirimiz Faruk Ayyıldız Diyarbakır'dan bildiriyor.

Dakika dakika gelişmeler...

12.05: Başhekim basına yaptığı açıklamada M.E.'nin hayatı tehlikeyi anlattığını kesin olarak doğruladı.

11.14 Diyarbakır Valisi, M.E'nin ailesini suçladı. "Anneler, babalar çocuklara sahip çıksın. Çocukların yeri oyun parklaridir" dedi.

10.20: Bakan Mehdi Eker ve Diyarbakır Valisi, M.E'yi ziyarete geldi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün BDP'nin düzenlediği miting sonrası yaşanan polis saldırısında başına aldığı gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan 10 yaşındaki M.E.’nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. DHA'ya konuşan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Sabri Eyigün, M.E.'nin beyin kanaması riskinin olmadığını ve hayati tehlikenin şu anda atlatıldığını söyledi.

Polisin attığı gaz fişeğinin sağ kulağının arkasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve dün gece Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 10 yaşındaki M.E.'nin tedavisi sürüyor. Dün gece hastaneye getirildiğinde bilinci kapalı olan ve beyin kanaması geçirdiğinden şüphelenilen M.E.'nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Sabri Eyigün, M.E.'nin sağlık durumunu sürekli takip ettiklerini şu anda sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Beyin kanaması riski vardı, ordadan kalktı. Bazı kırıklar olduğu belirtiliyor. Tedavisi sürüyor. Hayati tahlikesi şu anda yoktur. Yoğun bakımda tedavisi kontrol altında devam ediyor"dedi.

Dün saldırı sonrası acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından açıklama yapan beyin cerrahı doktor, çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu belirterek, M.E.’nin sağ kulağının arkasına gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu yarıldığını ve kafatasının mikrop ve hava aldığını ifade etti. Hava ve mikrobun çocuğun beyninde basınç oluşturmasından kaynaklı ameliyata alınamadığı belirtildi.

KIŞANAK: TÜRKİYE, ÇOCUK KATİLİ BİR GÖRÜNÜMDE

Hastanenin önünde M.E.’nin ailesi ile birlikte aralarında BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu çok sayıda BDP'li bekleyişini sürdürdü. Hastane önünde açıklama yapan Kışanak, polisler tarafından çocukların katledilmesinin Türkiye'de bir gelenek haline geldiğini belirterek, "Türkiye çocuk katili bir görünümde. Son olaydan sonra savunmasız çocuklara doğrudan hedef alan polisler var bu ülkede. Doğrudan 10 yaşındaki çocuğumuz hedef gözetilerek ateş edilmiştir. Bu çok açık adam öldürmeye teşebbüstür. Bu bir cinayettir. Dün Berkin Elvan bugün M.E. yarın bir başka çocuk, bu ülkede çocuk katlediliyorlar bu artık tahammül edilmeyen bir durum" dedi.

Hastane önünde bekleyen yaralı çocuğun babası Nazmi E. ise polisin mahallelere girip çocuklara müdahale ettiğini söyleyerek, "9 yaşındaki çocuk taş atsa atmasa ne olur. Utansalardı o küçük çocuğa vurmazlardı. Çocuğum polislere taş atmış olsa bile bu şekilde vurmaları gerekmiyordu. Davacı olacağım, sonuna kadar arkasında duracağım" diye konuştu.

SİLVAN'DA ÇATIŞMALAR ÇIKTI


Mitingin ardından M.E.’nin polisler tarafından vurulmasının ardından Mescit Mahallesi Azizoğlu Meydanı'nda biraraya gelen yüzleri kapalı onlarca genç, slogan atarak, meydana çıkan bütün yollara barikat kurarak trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat boyunca gençler havai fişek ve ses bombası patlattı. Ardından polisin zırhlı araçlarla olay yerine gelmesi üzerine gençler ile polisler arasında çatışma çıktı. 3 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Dünden gelişmeler

22.18 Faruk Ayyıldız: Yoğun Bakım onundeyiz. M:E yaşıyor. Yoğun bakımda hala. Gültan Kışanak ve Leyla Zana'da burada.

22.22 Faruk Ayyıldız: M.E. için kan aranıyordu az önce bulundu. Hastane önü sürekli kalabaliklasiyor.

22.29 Faruk Ayyıldız: Birazdan M. E. nin filmleri çekilecek.

22.40 Faruk Ayyıldız: M.E. filme goturuluyor.

Faruk Ayyıldız 22:50: Leyla Zana yanındaydı çıktı. Yanlış duymadıysam M.E. Zana'ya ‘tuvaletim geldi’ diyebilmiş. Ama 24 saat yoğun bakımda kalacak.

Faruk Ayyıldız 22:57: Leyla Zana ile konuştum. M.E. konuşmuş. Şuuru açık. Zana'yı tanımış.

Faruk Ayyıldız 23:10: M.E.’nin yakınları hastanede. Onlar vuruldugunda yanında değilmiş çocuk, arkadaşları varmış yanında. Çocuklar da polis bilinçli vurdu, bilerek Mehmet Ezer'e ateş ettiler demiş. Yakında tam detaylar belli olur.

Faruk Ayyıldız 23.13: Doktoru yeni konuştu. Şuuru açık ama hayatı tehlike de hala var dedi. Sabaha kadar müşahade altında tutacaklar. Çocuk doktorları da bakmış. Doktor “M.E’nin durumu ilk geldiğine göre daha iyi. Kanama tehlikesi yok ama hayatı tehlike var” dedi.

Faruk Ayyıldız 23:31: M.E.'nin ailesi: Polis 5-6 metreden gaz bombası atmış. Gaz bombasıyla vurduktan sonra da TOMA su sıkmış. Mehmet ıslanmış. Gaz bombasinin vurduğu yere TOMA'nın suyu gelmiş.

Faruk Ayyıldız 23:34: M.E.‘nin babası ve ailesi burada. Kurum temsilcileri ve halk da hastaneye gelmeye devam ediyor. Miting bittikten sonra alanda oyun oynuyormuş çocuklar. Neden müdahele oldu, ne yaşandı kimse bilmiyor şu an.

Faruk Ayyıldız 00.14: M.E. yoğun bakımda. Beyin kanaması tehlikesi yok ama hayatı tehlike devam ediyormuş. 24 saat yoğun bakımda kalacak.

ÖNCEKİ HABER

Maraş\'ta HDP\'ye saldırı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Venezuela’da askeri darbe son anda önlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...