25 Mart 2014 18:51

Demirtaş: Halkımız özgürlüğü için tek yürek oldu

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile Erciş’te düzenlenen Newroz’a on binlerce kişi katıldı. Rengarenk donatılan Newroz alanında halka seslenen Demirtaş, “Halkımız, 30 Mart seçimlerini belediye seçimi olmaktan çıkardı, özgürlük ya da kölelik seçimi haline getirdi. Halk özgürlüğü için tek yürek oldu” diye konuştu.

Demirtaş: Halkımız özgürlüğü için tek yürek oldu
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile Erciş’te düzenlenen Newroz’a on binlerce kişi katıldı. Rengarenk donatılan Newroz alanında halka seslenen Demirtaş, “Halkımız, 30 Mart seçimlerini belediye seçimi olmaktan çıkardı, özgürlük ya da kölelik seçimi haline getirdi. Halk özgürlüğü için tek yürek oldu” diye konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile Bitlis’te düzenlenen mitinglerin tamamlanmasının ardından BDP heyeti, Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen Newroz’a katıldı.

‘HALK ÖZGÜRLÜK İÇİN TEK YÜREK OLDU’

Mitingte halkı selamlayan Demirtaş, “Adaylarının etrafında kenetlenen bu halkla onur duyuyoruz. Haftalardır yollardayız. Gittiğimiz her yerde böylesine büyük coşku ile karşılaşıyoruz. Yüreği özgürlük için atan her insanımızın bulunduğu her yerde bu coşku var” dedi. Kürt halkının, yerel seçimleri belediye seçimleri olmaktan çıkardığını vurgulayan Demirtaş, “Halkımız, 30 Mart seçimlerini belediye seçimi olmaktan çıkardı, özgürlük ya da kölelik seçimi haline getirdi. Halk özgürlük için tek yürek oldu” diye konuştu.

’30 MART AKŞAMI NE YAPACAKSINIZ?​’

Erciş’in, coşkusuyla seçim sonuçlarını netleştirdiğini kaydeden Demirtaş, BDP mitinglerini görmezden gelen televizyon kanallarına ilişkin, “Bu fotoğrafa bakan Erciş sonucunu görmüş olacak bizim mitinglerimizi görmezden geliyorlar. Televizyonlar vermiyor. Zannedersem bunun en büyük nedeni Başbakan kalpten gitmesin diyedir. Peki, 30 Mart akşamı ne yapacak bunlar, seçim sonuçlarını açıklamayacaklar mı? Merak ediyorum hadi kitlenin coşkusunu görmüyorsunuz. Peki, BDP’li belediyeler burada şaha kalktığında, yüzünüz kızaracak mı merak ediyorum” diye konuştu. Erciş’in “yaralı bir kent” olduğunu ifade eden Demirtaş, “Erciş yaralı bir şehir. 100 yıl boyunca devlet vurmuş, bir yıldır da deprem vurmuş bir şehirdir. Bugüne kadar Erciş’e yaptıkları yatırıma bir bakın bir de ayakkabı kutularındaki paralara bakın. Deprem görmüş bir şehre vicdansızlık yaptılar. Depremden bile para kazanmak istediler. Bu halkın yarasından bile para kazanmak istediler. TOKİ yaptılar, Ankara’dan daha pahalıya sattılar” ifadelerini kullandı.

‘ERCİŞ’TE BİR BELEDİYE İLK DEFA OLACAK’

Erciş’in bu güne kadar belediye hizmeti görmediğini belirten Demirtaş, “Erciş’te bir belediye 30 Mart’ta ilk defa olacak. Belediyesiz kalmıştınız ilk defa belediyeyi 30 Mart’ta getireceğiz. İki yıl sonra Erciş’in alt ve üst yapılarını komple bitireceğiz. Belediyecilik kaldırım, inşaat yapmaksa belediye başkanı seçmeye gerek yok o zaman mühendis getirelim en iyisini yapar ama biz belediyecilik yapacağız, müteahhitlik değil. Halkla birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

‘BDP’YE VERİLEN HER OY BARIŞIN İNŞASI’

BDP’ye verilen her oyun kanın durması ve barışın inşası için destek olduğunun altını çizen Demirtaş, BDP’nin uygulamaya koyduğu eş başkanlık sistemine de değinerek, “Erciş’e artık kadın eli, kadın emeği gelecek. Kadının özgür düşüncesiyle artık Ercişli kadınlar da kendini yönetecek. Artık sofrada bile yer verilmeyen kadın dönemi bitti. Kürt kadının kendi ayakları üzerinde nasıl durduğunu bütün dünya görecek ve hepimiz sizlerle gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

‘BAŞBAKAN BERKİN’İN ANNESİNİ YUHALATTI’

Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına isabet eden gaz bombası sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’a ilişkin konuşan Demirtaş, Başbakan’ın Elvan ailesinden özür dilemediğini hatırlatarak, “Senin ülkende bir çocuk senin polisin tarafından öldürülmüş. Bir başsağlığı dilemek bir Başbakan’a ağır gelir mi. Ne yaptı, Antep’te Berkin’in annesini yuhalattı. Batsın böyle oy da batsın böyle iktidar da. Bize bu şekilde gelecek koltuk haram olsun. Anaların gözyaşının üzerinden bize gelecek koltuğu Allah bizden uzak tutsun. Biz böyle çirkin siyasetle iktidara gelmek istemiyoruz. Biz bu güne kadar onurlu bir mücadele yürüttük. İşte bu meydanlarda gördüğünüz analar evlatlarını toprağa gömerken, ‘barış gelsin’ diyerek geri döndü” ifadelerini kullandı. (Van/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

17 Aralık iddianamesi savcıya iade edildi

SONRAKİ HABER

Kumport’ta tehlikeli oyunlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...