23 Mart 2014 20:25

Mersin: Tren faciasının sorumluları yargılansın

Mersin’de geçtiğimiz hafta perşembe günü işçi taşıyan minibüse hemzemin geçitte trenin çarpması ve kazada 10 işçinin yaşamını yitirmesine Tarsus Emek ve Demokrasi güçleri tepki gösterdi. “Kaza değil cinayet” denilen açıklamada TCDD’nin gerekli önlemleri almadığı vurgulandı.

Mersin: Tren faciasının sorumluları yargılansın
Paylaş

Mersin'de geçtiğimiz hafta perşembe günü işçi taşıyan minibüse hemzemin geçitte trenin çarpması ve kazada 10 işçinin yaşamını yitirmesine Tarsus Emek ve Demokrasi güçleri tepki gösterdi.

Tarsus’da Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde toplanan emek ve demokrasi güçleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Olaya ilişkin TCDD’ye sert eleştiriler yöneltildi.
“Kaza değil cinayet” denilen açıklamada TCDD’nin gerekli önlemleri almadığı vurgulandı.

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Yusuf Dönergüneş “Cinayetin rayını TCDD döşedi” dedi.  Hemzemin geçitlerde, geçit bekçilerinin taşeron yoluyla buralarda çalıştırıldığını ifade eden Dönergüneş “Buralarda çalışanlar günde 12-14 saat çalıştırılmakta ve cinayetlere davetiye çıkarılmaktadır. Yaşanan cinayetin asıl sorumlusu taşeron sistemin kendisidir. Cinayetin rayını TCDD ve ulaştırma politikaları döşemiştir” şeklinde konuştu.

TREN KAZASI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 10 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı tren kazasını Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Seçer, “Şehir içinde kalan demir yollarında güvenlik ve sinyalizasyon hayati önem taşıyor. Çağdaş dünya hangi sistemi ya da sistemleri kullanıyor ise biz de yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu yöntemleri artık hayata geçirmek zorundayız. Hükümet yaptığı hızlı tren projeleriyle seçim meydanlarında övünürken bizim insanımız ölüyor” dedi.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Herhangi bir önlem ve gerekli tedbirler alınmadan trenlerin hızının arttırılması yanlış bir karardı. Hemzemin geçitlerin tamamen kapatılması çözüm değil. Alt ya da üstgeçitlerle buradan ulaşım sağlanabilir” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da, “Bu acıların tekrar yaşanmaması için, her zaman sorun yaratabilecek bu hemzemin geçitlerin daha modern hale getirilmesini, daha kontrollü hale getirilmesini ve kaza ile ilgili bir ihmal olup olmadığının büyük bir ciddiyet ve tarafsızlıkla incelenmesini istiyoruz. Kimin ihmali varsa bunun cezasını çekmelidir” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'nin İstanbul mitinginde Topbaş bir ayrıntıydı

SONRAKİ HABER

HDP adayı işçiler: Cıvatayı sıkarken siyaset yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa