23 Mart 2014 08:15
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 13:27

VPN nedir? Erişim engelini aşmak için VPN bağlantısı nasıl kurulur?

Facebook, Twitter, Youtube gibi sitelere gelen erişim engelini VPN bağlantısıyla aşmak mümkün.

Paylaş

Sosyal medyaya gelen erişim engelinden sonra genellikle akla ilk VPN gelir. VPN, internet ya da başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmayı sağlayan bir bağlantı çeşididir. Başka bir ayarlama yapmadan VPN’le siteler arasındaki gezintimiz gizleniyor.

Sosyal medya erişim engelini aşmadan önce güvenilir VPN servislerini kullanmak bir o kadar önemlidir. Kimi VPN servisleri reklamlarında gizliliği ön plana çıkarsa da arka planda çeşitli bilgileri topluyor ve veri açığı oluşmasına neden oluyor.

Sizler için Windows, macOs, Android ve iOS işletim sistemlerinde verimli çalışan VPN servislerine ve uygulamalarını derledik.

MICROSOFT WINDOWS

Opera: dahilî VPN, açılır pencere ve reklam engelleyici özellikleri olan Google Chrome altyapısı ile çalışan internet tarayıcısıdır. VPN aracını açmak için; Ayarlar, Gelişmiş, VPN sekmesindeki “VPN'i etkinleştirin”i işaretleyin. Bundan sonra URL çubuğundan VPN’i istediğiniz zaman açabilir ya da kapatabilirsiniz.

İndirmek için tıklayın.

Tor Browser (The Onion Routing), kullanıcıların gerçek kimliklerini gizlediği ve kendi yarattığı anonim ağ üzerinden erişim sağlayan bir internet tarayıcısıdır. 

İndirmek için tıklayın.

macOS (MACINTOSH)

Windows için önerdiğimiz Opera Browser ve Tor Browser aynı şekilde macOS için de kullanılabilir.

ANDROİD

Android açısından bazı VPN servisleri veri güvenliği açısından risk taşıyor. Kimi VPN servisleri kamera kullanımı, SMS görüntüleme, galeriye erişim izinler istiyor. Google Play Store’a daha temkinli yaklaşmalı, kullanıcı değerlendirmelerine göre hareket etmelisiniz.

TunnelBear VPN, cihazınızın bağlı olduğu ağı -mobil veri veya Wi-fi- sanal ağ üzerinden iletişim kurmanızı sağlıyor. Ücretsiz üye olduktan sonra kullanıyorsunuz. Belli bir kullanımdan sonra ise ücret talep ediyor. Ücretli versiyonu alırsanız diğer işletim sistemlerine (Windows, macOs, Linux, iOS) kurup kullanabiliyorsunuz.

İndirmek için tıklayın. 

Belirli siteler dışında mobil uygulama kullanmayan kullanıcılar için Opera ve Tor Browser’ın android uygulamaları ücretsiz ve stabil çalışıyor. TunnelBear’dan farklı olarak engellenen sitelere mobil uygulama üzerinden değil tarayıcı üzerinden kullanmanız gerekiyor.

iOS (iPhone, iPad)

Onion Browser, Tor ağını kullanan mobil internet tarayıcı gizlilik ve veri güvenliğini ön plana çıkarıyor. Resmi Tor Projesi uygulamasıyla bir ilişkisi bulunmasa da engellemeleri aşabiliyorsunuz.

İndirmek için tıklayın.

{{294746}}

%%85828%%

ÖNCEKİ HABER

Bozmaya çalıştığın her şeyi doğa 20 saniyede geri alır!

SONRAKİ HABER

Yozgat\'ta trafik kazası: 4 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...