20 Mart 2014 17:59

Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız!

Başbakan Erdoğan, Bursa mitinginde en çok rahatsız olduğu bilinen Twitter'a dönük niyetini konuşmasında ortaya koydu. Erdoğan, "Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. 'Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der' hiç beni ilgilendirmiyor" dedi.

Erdoğan: Twitter\'ın kökünü kazıyacağız!
Paylaş

Başbakan Erdoğan, Bursa mitinginde en çok rahatsız olduğu bilinen Twitter'a dönük niyetini konuşmasında ortaya koydu. Erdoğan, "Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. 'Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der' hiç beni ilgilendirmiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya mitinginin ardından partisinin Bursa mitingine katıldı. Sakarya'da olduğu gibi Bursa'da da yine konuşmasının büyük bir bölümünü çatışma halinde bulunduğu isim vermeden "Pensilvanya" diyerek işaret ettiği Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'e ayırdı.

Sahte alimlerin dizinin dibine oturan fitnecilerle, casuslarla, uluslararası örgütlerin maşası olmuş sahtekarlarla yürüyen bir parti olmadıklarını söyleyen Erdoğan, isim vermeden Gülen'e "Memleketine fitne sokandan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Spordan siyasete, magazinden istihbarata kadar her türlü işle uğraşan, her türlü kirli işe bulaşan, memleketin her meselesine burnunu sokandan asla din adamı da olmaz, alim de olmaz, muteber insan da olmaz" sözleriyle yüklendi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN GÜCÜNÜ GÖRECEKLER'

 

Erdoğan, Gülen cemaati ve liderine dair sözlerinin ardından sözü, en çok rahatsız olduğu bilinen sosyal medya ve Twitter'a getirdi. Geçtiğimiz haftalarda "5651 sayılı internet yayınlarını düzenleme ile ilgili kanun" ile internete sansür getiren Erdoğan, özellikle Gezi direnişi döneminde kendisini gösteren sosyal mecrada büyüyen muhalefetin adresi olan Twitter'a yönelik planının şu sözlerle ortaya koydu: "Uluslararası komplolar bu işin içinde, Twitter falan var ya, şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız" diyen Erdoğan, "Efendin uluslararası camia şöyle der böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir, özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla, fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz, süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bizi bulacaktır.." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerden Başbakan\'a suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Erdoğan\'ın Şia benzetmesine İran\'dan tepki geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...