20 Mart 2014 06:00

'Halk artık seçeneksiz değil'

Batıkent'te HDP; Yenimahalle Belediye Başkan Adayları İlknur Bilgen ve İsmet Yalçınkaya, HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Salman Kaya ve Songül Erol Abdil ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in de katılımıyla halk toplantısında vatandaşlarla buluştu.

\'Halk artık seçeneksiz değil\'
Paylaş

Batıkent'te HDP; Yenimahalle Belediye Başkan Adayları İlknur Bilgen ve İsmet Yalçınkaya, HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Salman Kaya ve Songül Erol Abdil ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in de katılımıyla halk toplantısında vatandaşlarla buluştu. Toplantı salonunun yapıldığı site sakinleri adaylara yoğun ilgi gösterdi. Burada konuşan HDP Yenimahalle Eş Başkan Adayı İsmet Yalçınkaya, 30 Mart seçimlerinde halkın karşısında iki seçenek olduğunu belirterek, halkın ya HDP’yi ya da politikaları birbirinden farksız diğer partileri seçeceğini ifade etti. İlknur Bilgen de HDP’nin Yenimahalle’de kadın sığınma evinden, meslek hastalıkları hastanesine, kütüphanelerden spor komplekslerine birçok ihtiyacı karşılamak için aday olduğunu dile getirdi. Bütün bunları halkla birlikte, halkın talepleri doğrultusunda gerçekleştireceklerini söyleyen Bilgen, toplantıya katılanlardan destek istedi. Salman Kaya da mevcut belediyecilik anlayışında var olan taşeron çalıştırmanın modern kölelik olduğunu belirterek, HDP’nin belediyelerinde her işçinin sendikal haklardan yararlanarak kadrolu şekilde çalıştırılacağını söyledi.
Levent Tüzel de, AKP’nin yolsuzluk ve katliamlarına halkı ikna etmeye çalıştığını belirterek, bu politikalara son vermek için HDP’nin yerel seçimlerden başarılı çıkması gerektiğini söyledi. Halkın çaresizlikle “AKP’den kurtulalım da kim olursa olsun” anlayışına ikna edilmek istendiğine vurgu yapan Tüzel, “Artık halkın bir partisi var, HDP var” diye konuştu. CHP’nin HDP ile güç birliğine yanaşmamasının; CHP’nin bundan sonra izleyeceği yolun da işareti olduğunu belirten Tüzel, “CHP ezilenlerle, emekçilerle birlikte olmayı reddeden bir anlayışla halkın partisi olamayacağını bir kez daha gösterdi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'İzmir’e deniz getireceğiz\'

SONRAKİ HABER

Düşlerde kalan çocuklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...