19 Mart 2014 17:21

Alevi kadınlar Berkin için helva dağıttı

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Kadın Komisyonu, Güvenpark’ta Berkin Elvan için türküler söyleyerek helva dağıttı.

Alevi kadınlar Berkin için helva dağıttı
Paylaş

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Kadın Komisyonu, Güvenpark’ta Berkin Elvan için türküler söyleyerek helva dağıttı.

Güvenpark’ta toplanan kadınlar, Güvenpark merdivenlerine, Berkin’in fotoğraflarının yanına ekmek ve karanfiller koydular. “Katilini tanıyorsunuz” yazılı dövizler taşıyan kadınlar adına konuşan Emel Sungur, “Ülkemiz Ortaçağ’ın karanlığına götürülmek isteniyor. Demokrasiden, bilimden, demokratik örgütlenmeden yana uğraş verenler ya katlediliyor veya düzmece senaryolarla gözaltına alınıyorlar. İnsanlar işkencelerden geçirilerek zindanlar dolduruluyor” diyerek tepki gösterdi. Emel Sungur, “Siyasi iktidar yasaklarla, sakı ve katliamlarla halkı baskı altına almaya ve susturmaya çalışıyor. Biz anneler olarak her türlü bedeli göze alıp evlatlarımızın yanında olacağız. Biz anneler olarak halkımızı birliğe ve çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Sungur, baskıcı uygulamalara dur demek için tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Barış içerikli demokratik ortamı oluşturalım. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz her zaman devam edecektir” dedi. Konuşmanın ardından saz çalınıp, deyişler söylendi. Bir süre deyişlerle Berkin Elvan ve Gezi’de yaşamını yitiren gençleri anan kadınlar daha sonra onların anısına helva dağıttı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milli parklar talana açılıyor

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da grev kitlesel başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...