18 Mart 2014 23:45

Kırım'da saldırı ardından kaos

Kırım'da kimi kaynaklara göre, Ukrayna'nın askeri üssüne, kimi kaynaklara göre ise Kırım milislerine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırı da 1 kişi ölürken 2 kişi de yaralandı.

Kırım\'da saldırı ardından kaos
Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ın Rusya'ya katılımını resmileştirdiği imzadan hemen sonra Kırım'da kimi kaynaklara göre, Ukrayna'nın askeri üssüne, kimi kaynaklara göre ise Kırım milislerine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırı da 1 kişi ölürken 2 kişi de yaralandı. Şubat'tan bu yana Rus askerlerinin kuşatması altında olan Ukrayna askeri üssünde meydana gelen ilk ölüm olayı olduğuna dikkat çekilen haberlerde saldırının kim tarafından kime karşı yapıldığı, ölen ve yaralanan kişilerin hangi ulustan olduğu konusunda hiçbir doğrulama olmadığı belirtildi.

Türkiye basın organları Reuters kaynaklı haberde yer aldığı gibi olayı Rusların Ukrayna askeri üssüne saldırısı sonucu 1 askerin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı şeklinde verirken, BBC ise Reuters kaynaklı haberin doğrulanamadığını, aynı şekilde Rusya taraftarı basın organlarında çıkan haberlerde yer alan ve keskin nişancı olduğu tahmin edilen bir saldırganın 1 milisi sırtından vurduğu, 2 de yaraladığı haberlerinin de doğrulanmadığını belirtti.

Kimi tarafsız yayın organlarında ise her iki olasılık da haber olarak geçerken, görgü tanıklarının olay sırasında herhangi bir Rus askerinin olaya müdahil olduğuna şahit olmadığı da ifade edildi.

Olayın ardından Ukrayna Hükümeti, Kırım'da bulunan askeri üsteki askerlerine silah kullanma izni verirken, adeta savaş naraları attı. Gerek Ukrayna, gerekse Kırım-Rus haber kaynakları, söz konusu olayı Ukraynalı ve Kırımlı yetkililerin ağzından aktardı.

Rus ve Kırım yayın organlarının Kırım İçişleri Bakanlığı'na dayandırdıkları haberde şöyle denildi; "Kırım İçişleri Bakanlığı: Milis güçleri, bugün (Salı) Kuban Sokak'ta kısmen boşaltılmış bir binada silahlı bir grubun bulunduğuna dair bilgi aldı. Alınan bilgiyi denetlemek üzere olay yerine giden milis güçlerine ateş açıldı. 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı."

Reuters ise haberi; "Kırım'ın başkenti Simferepol'de Ukrayna'ya ait bir askeri üs, Rus askerleri tarafından saldırıya uğradı. Çıkan silahlı çatışmada Ukraynalı bir asker ölürken başka bir askerin de yaralandığı ifade edildi. Üsse saldıranların tam teçhizatlı ve yüzlerinin maskeli olduğu belirtildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vladislav Selezniyov, akşam saatlerinde Kırım'ın başkenti Akmescit'te bulunan Ukrayna'ya ait askeri topografi merkezinin, maskeli ve silahlı kişiler tarafından basıldığını ve çıkan çatışmada bir Ukrayna askerinin öldüğünü ileri sürdü" biçiminde abonelerine servis etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray şampiyonlar liginden elendi

SONRAKİ HABER

‘Alo Fatih’in bir kaseti daha yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...