18 Mart 2014 14:44

Demirtaş: Öcalan’ın mektubu elimize ulaşmadı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nda okunması beklenen PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait mektubun Adalet Bakanlığı’nda olduğunu, halen kendilerine verilmediğini belirtti. KCK’nin yayınladığı deklarasyon hakkında konuşan Demirtaş, “Seçimden sonra bir adım atılmazsa bunca emeğe yazık olacak” dedi.

Demirtaş: Öcalan’ın mektubu elimize ulaşmadı
Paylaş

Hakkari’de temaslarda bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 21 Mart’ta Diyarbakır Newrozu’nda okunması beklenen PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait mektubun Adalet Bakanlığı’nda olduğunu, ancak halen kendilerine verilmediğini belirtti. KCK’nin yayınladığı deklarasyon hakkında konuşan Demirtaş, “Seçimden sonra bir adım atılmazsa bunca emeğe yazık olacak” dedi.

Newroz kutlaması için Hakkari’ye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olumsuz hava koşulları nedeniyle etkinliğin 25 Mart’a ertelenmesi üzerine BDP İl binasına gelerek buradakilerin Newroz’unu kutladı. Şehir girişinde yüzlerce araçla karşılanan Demirtaş, konvoy eşliğinde kente geldi. İl binasına yüzlerce yurttaş tarafından, “Bîji Serok Apo” sloganıyla karşılanan Demirtaş, yurttaşların tek tek Newroz’unu kutladı. Ardından yerel seçimlere ve Newroz’a ilişkin konuşan Demirtaş, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Newroz’u 25 Mart’ta görkemli bir şekilde kutlayacaklarını kaydetti. Newroz’un her alanda başka coşkuyla karşıladıklarını dile getiren Demirtaş, “Her şeyden önce Newroz, diriliş ve direniş ruhuna uygun bir şekilde kutlanan halkların özgürlük bayramıdır” dedi. 2013 yılındaki Newroz’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde yeni bir sürecin başladığına değinen Demirtaş, “Bizler bu Newroz’da da neler değiştiğini, nelerin getirip götürdüğünü, kapsamlı olarak İmralı’dan gelecek mektupla birlikte bir kez daha değerlendirme fırsatına ulaşmış olacağız” diye belirtti.

Öcalan tarafından kaleme alınan mektubun henüz ellerine ulaşmadığını belirten Demirtaş, “İmralı’dan gönderilen ve Adalet Bakanlığı tarafından bizlere ulaştırması gereken mektup hala bize ulaştırmış değil. Diyarbakır’da Newroz kutlamasına kadar mektubun elimize ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Öcalan’ın kaleme aldığı mektubunda kapsamlı bir değerlendirme yapmış olabileceğini dile getiren Demirtaş, “Tahminimce Sayın Öcalan kapsamlı bir değerlendirme yapmıştır. Başlatılan sürecin son bir yıl içerisinde ne tür gelişmelere yol açtığı, sürecin eksik ve olumlu yolları ile özellikle seçimden sonra süreç devam edecekse hangi koşullarla devam edeceği ve nelerin yapılması gerektiği muhtemelen mektupta belirtilecektir” diye konuştu. Demirtaş, herkesin gözünün 21 Mart Diyarbakır Newroz’unda olduğuna da vurgu yaptı.

'BİLAL ERDOĞAN'IN KASASINDAN ÇIKAN HAKKARİ'NİN 4 YILLIK BÜTÇESİNE DENK'

Hakkari halkının çok acılar çektiğini dile getiren Demirtaş, “Hakkari halkı bu nedenle hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Hakkari’nin alt yapısı yok denecek kadar azdı. Dolayısıyla bir, iki dönemdir imkanlarımızı alt yapıya seferber ettik. Birkaç ay sonra içme suyu probleminin çözülmesi aşamasına geleceğiz. Hakkari halk ilk defa musluklarında içme suyu akacak duruma gelecek” dedi. Ankara’dan gelecek olan paranın Hakkari’ye çözüm olamayacağını kaydeden Demirtaş, “Ankara’nın belediyeye gönderdiği para personel ücretlerini bile karşılamıyor. Düşünün ki Bilal Erdoğan’ın evinde çıktığı iddia edilen paralar, Hakkari’nin neredeyse 4 yıllık bütçesine denk paradır. Hakkari, Ankara tarafından unutulmuş bir şehirdir. Bizler, Van, Urfa, Mardin ve alacağız bir çok belediyeyle Hakkari’yi alt ve üst yapı sorunlarını çok hızlı bir şekilde çözmüş olacağız” dedi. Yeni oluşturan BDP Hakkari il yönetimine başarılar dileyen Demirtaş, “Bizim Hakkari’de tek bir ailemiz vardı. O da Kürdistan aşiretidir. Onun dışında aile onun dışında aşiret yoktur. Hepimiz tek yüreğiz birbirimize öyle yaklaşmalıyız” dedi.

Konuşmanın Demirtaş Hakkari Belediyesi’ni ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirataş, KCK’nin demokratik çözüm süreci hakkında yayınladığı deklarasyona ilişkin sorulan soruya şu yanıtı verdi: “Konunun muhatabı KCK. Ülkenin yüzde 80-90’ının barış sürecinden beklentisi vardı. Hükümet adım atmadı. KCK de buna dönük açıklama yapmıştır. Seçimden sonra bir adım atılmazsa bunca emeğe yazık olacak.”

Demirtaş daha sonra farklı tarihlerde yaşamlarını yitiren 5 PKK’linin ailesini ziyaret etti. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İznik Gölü’nde zehir kutusu

SONRAKİ HABER

Kırım\'ı Rusya\'ya bağlayacak anlaşma imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa