17 Mart 2014 14:33

Karşı’da Ali Ağaoğlu istifa getirdi

Karşı Gazete’de 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan sonra da serbest bırakılan Ali Ağaoğlu’nun tam sayfa ilanının yer alması nedeniyle bazı isimlerden istifa haberleri geldi. Gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez, Ece Zereycan , İhsan Eliaçık ve Deniz Evin sosyal medya aracılığıyla gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

Karşı’da Ali Ağaoğlu istifa getirdi
Paylaş

Karşı Gazete’de 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan sonra da serbest bırakılan Ali Ağaoğlu’nun tam sayfa ilanının yer alması nedeniyle bazı isimlerden istifa haberleri geldi. Gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez, Ece Zereycan, İhsan Eliaçık ve Deniz Evin sosyal medya aracılığıyla gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

Şebnem Sönmez : Üzüntünüzü paylaşarak söylüyorum; malum ilan sebebiyle Karşı Gazetesi yolculuğum sonlanmıştır. Bugünkü yazı daha önce teslim edildi, bilginize.

Ece Zeyreycan: Karşı gazetesinde hevesle ve inançla kaleme aldığım yazılarıma son verme kararı aldım. Herkesin yolu açık olsun...

R. İhsan Eliaçık:Pazar (dun) itibariyle Karşı gazetesindeki yazılarıma son verdim. Almanya'dayım donuşte açıklama yapacağım.

Deniz Evin: 1 haftalık @karsigazete serüvenim bu ilanla bitmiştir. Ağaoğluyla mutluluklar dilerim. Bizim yanımızda hırsızla yolsuzla savaştığını sandıklarımız zafere giden her yol mübah diyenlermiş Meğer. Tanıştığımıza sevindik...

Karşı Gazete’nin Ağaoğlu reklamı alması sosyal medyada da tartışmalara neden oldu. Alternatif iddiası ile çıkan bir gazetenin, adı yolsuzluk ve rüşvet ile anılan bir isimden reklam alması Twitter’da da konu oldu. Kimi merkez medya dışında kalan gazetelerin yaşaması gerektiğini belirtti kimi de reklamdan rahatsız oldu. İşte birkaç örnek:

@StandartHsn: Karşı, ciddi ciddi işkillendiğim bir gazete. Ama Ağaoğlu reklamı hikayesi çok basit, haberiniz olsun. Boş popülizm akmış buralarda.

@semihgumus: Karşı’nın Ağaoğlu ilanı alması eleştiriliyor. İlan alınır elbette ama bazı ilkeler olacaksa, Ağaoğlu ilanı almak yanlıştır diyebiliriz.

@harunkaranfilci: Karşı gazete Ali Ağaoğlu’nu alıp Şebnem Sönmez ve Ece Zereycan’ı vermeyi tercih etmiş. Pek akıllıca olduğu söylenemez.

@sirzofriend: Hem yolsuzluk haberleri yapıp hem yolsuzluk yapanların ilanlarını yayınlamak tam türk basınına özgü bir PARAdoks. Karşı çabuk alıştı

@FatihAtlay: Yalaka Hasan Kaçan’ın filminde oynarken sorun yok, İşçi düşmanı Opel Halk TV’ye reklam verdi diye sevin sorun yok Karşı reklam almış auww..

@fatih_yasli: koç-sabancı reklamı olunca sıkıntı yok, ağaooğlu olunca auuuv. koç’un ağaoğlu’ndan dürüst/iyi olduğunu iddia ediyorsanız lafım yok tabii.

@BarisTahmaz Ali Ağaoğlu AKP rant ve imar yağmasının sembol ismi onun da reklamını alacaksan neye “karşı” oluyorsun? Ha AKP reklamı ha Ağaoğlu reklamı! (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Cezasızlık yeni saldırı demek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa