17 Mart 2014 06:00

‘HDP’yle halk yönetime katılacak’

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan İzmir’de emek örgütleriyle bir araya geldi. Toplantıya KESK, DİSK, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, işyeri temsilcileri ile BDP ve HDP Eş Başkanları, Eş Başkan adayları, çeşitli kurumların temsilcileri ve sendikalaşma mücadelesi veren Luna işçilerinin olduğu 100’e yakın kişi katıldı.

‘HDP’yle halk yönetime katılacak’
Paylaş

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan İzmir’de emek örgütleriyle bir araya geldi. Buca Kaynaklar’da, dün,  yapılan toplantıda gündemdeki gelişmeler ve yerel seçimler değerlendirildi. Toplantıya KESK, DİSK, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, işyeri temsilcileri ile BDP ve HDP Eş Başkanları, Eş Başkan adayları, çeşitli kurumların temsilcileri ve sendikalaşma mücadelesi veren Luna işçilerinin olduğu 100’e yakın kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Gürkan, tereddütlere rağmen Türkiye siyasetinde bir yenilik olan HDP’ye yönelik ilginin yüksek olduğunu ifade etti. HDP’de asgari demokratik talepler etrafında bir birlik sağlandığını ifade eden Gürkan, HDP’nin “Şehir Senin” sloganının ilgi topladığını da vurgulayarak şöyle devam etti:  “Oy verin sizi yöneteceğiz demiyoruz. Halkın kurduğu örgütlenmeleri geliştirmek ve yeni örgütlenmeler kurarak halkın yönetime ve siyasete katılması bunun önündeki engellerin kaldırılması temel hedefimiz” dedi.

RABİA: YOLSUZLUK, RÜŞVET, YALAN, HIRSIZLIK

Yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarına da değinen Gürkan, “Gelinen noktada Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Rabia işaretindeki dörtlü, ‘yolsuzluk, rüşvet, yalan ve hırsızlık” olarak yorumlanabilir” dedi. Gürkan bugün yaşanan siyasal krizin, ekonomik krizle de birleşeceğine dikkat çekti. Yasalarda yapılan yeni düzenlemelere dikkat çeken Gürkan, “Eylem yapan eğitim emekçisi 2.5 yıl ceza alacak. Grev hakkı yasaklanıyor. Hükümetin muhafazakarlık politikalarına dair yaptığımız eleştirileri İslama karşı yapılmış suçlar kapsamında değerlendirilerek düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenebileceğini de biliyoruz” dedi.

‘İÇERİDE VE DIŞARIDA SAVAŞIN KABİNESİ’

Dış politika açısından da bir tehlikenin varlığına işaret eden Gürkan, “Suriye ve Ortadoğu’da dış politikası çöken AKP Hükümetinin Türkiye’de iç siyasette karşı karşıya kaldığı problemler nedeniyle sesi çok çıkmasa da Ukrayna ve Kırım meselesinde bölgenin yeniden dizayn edilmesi politikalarının bir parçası olmaya aday olduklarını kısık sesle de olsa ifade ediyorlar ve bölgede çıkabilecek olası bir çatışmaya körlemesine dalabileceklerini de bugünden görebiliyoruz” dedi. Gürkan hem HDP’ye yönelik saldırılar hem de dış politika açısından bir “savaş kabinesi”nden söz edilebileceğini vurguladı.

‘BİRLİKTE ÖRGÜTLENMELİ VE MÜCADELE ETMELİYİZ’

Gürkan’ın ardından sendika şube başkanları söz alarak gündeme dair görüşlerini aktardı. Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse, birlikte örgütlenme ve mücadelenin başarılması gerektiğini ifade ederek, Gıda-İş Sendikasının Çaykur’da örgütlenme çalışmasını eleştirdi.  Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, Türkiye’de yaşayanların ülkeyi kucaklaştıracak, dokularını birleştirecek bir siyasal anlayışa ihtiyaç duyduğunu söyledi. İşçi ve sendika tanımının yeniden yapılması gerektiğini de savunan Şanlı, “Bunlar yapılamazsa kısır döngüleri yaşamaya devam edeceğiz. 2-3 yıl sonra sendikalar baraj altında kalacak. Gelin birlikte hareket edelim” dedi.   

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da, Berkin Elvan’ın ölümü dolayısı ile öfke ve acının büyük olduğunu dile getirirken, mücadeleyi daha ileriye götürecek siyasi oluşumların varlığının umut verici olduğunu belirtti. Çakır, artan sorunlara karşı emek ve demokrasi mücadelesini de büyütme sözü verdiklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP adaylarından işçi toplantıları; \'İşçilerle birlikte çözmek için\'

SONRAKİ HABER

Berkin’in ekmeği işçilerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa