16 Mart 2014 16:42

Erdoğan, İzmir'de protesto ediliyor

İzmir'de partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Erdoğan tencere ve tavalarla protesto edildi. Eylemler devam ediyor.

Erdoğan, İzmir\'de protesto ediliyor
Paylaş

İzmir'de partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Erdoğan tencere ve tavalarla protesto edildi. Eylemler devam ediyor.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'nın da yapılan AKP mitingine katılan Başbakan Erdoğan protesto edildi. Gündoğdu Meydanı girişinde toplanan grup alkış ve ıslıklar eşliğinde "Berkin Elvan ölümsüzdür", "İzmir uyuma direnişe sahip çık", "Muaviye Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganları atmaya başladı. Çevik kuvvet polisleri grubu Kıbırs Şehitleri Caddesi girişine kadar uzaklaştırdı. Burada eylemlerini sürdüren grup ve polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bu sırada caddeden geçen ve balkonlarının penceresini çıkan yurttaşlar tencere tavalarla Başbakan Erdoğan ve polisi protesto etti.

Gündoğdu Meydanı girişinde ve Kıbrıs Şehitleri girişinde toplanan grup burada tekrar sloganlar atmaya başladı. Daha sonra olay yerine yüzlerce çevik kuvvet polisi sevk edildi. Burada protestosuna devam eden grup ve polis arasından kısa süreli kovalamaca yaşandı. Ali Çetinkaya Caddesi ara sokaklara dağılan grup eylemlerini burada devam etti. Öte yandan polisler Gündoğuya çıkan sokakları abluka alarak kapattı. İzmir'in çevre illeri, Ankra ve İstanbul'dan çevik kuvvet polislerinin İzmir'e geldiği öğrendi.

Başbakan'ın İzmir'e gelişini İzmir'in Bornova ilçesi Özkanlar semtinde de protesto ediliyor. Özkanlar Migros önünde toplanan onlarca "Katil Erdoğan", "Berkin Elvan yaşıyor" sloganları atarak protesto etmeye başlamasının ardından polis kitleye TOMA'larla müdahale etti. Müdahale sonrası kitle ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürüyor. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Otel için yüzlerce ağaca kıydılar

SONRAKİ HABER

Dersim\'deki HES ve barajlara karşı yüründü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...