15 Mart 2014 17:11

HDP, İstanbul mitinglerine başladı

İstanbul'daki seçim çalışmalarını hızlandıran HDP'nin Ümraniye'deki mitingine katılan HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder, seçimlere 15 gün kaldığına dikkat çekerek daha çok çalışma istediler.

HDP, İstanbul mitinglerine başladı
Paylaş

İstanbul'daki seçim çalışmalarını seçim bürosu açılışlarının ardından mitinglerle sürdürmeye başlayan HDP, bugünkü ilk mitingini ise Ümraniye'de gerçekleştirdi. HDP İstanbul Belediyesi eş başkan adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder'in HDP Ümraniye Belediyesi eş başkan adayları Saray Deniz ve Rıza Kahraman ile katıldığı mitingde HDP İl eş başkanı Şamil Altan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, SYKP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel, ESP İstanbul İl Temsilcisi Suat Çorlu, Partizan İstanbul Temsilcisi Cehavir Vurucu ile EMEP İstanbul İl Yöneticisi Haşim Demir de yer aldı. Gezi direnişçileri ile birlikte özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan mitingde kitleden "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Şehîd namirin" ve "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.

'TEPKİMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ'
Mitingde ilk olarak BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül söz aldı. Bingül, Türkiye'de yaşayan herkesin İstanbul'daki seçimlerin sonuçlarını beklediğini, bu nedenle sürekli çalışılması gerektiğini ifade etti. HDP Ümraniye Belediyesi Eş Başkan Adayı Saray Deniz de, seçimlerin bir başkan seçmekten öte geleceği belirlemek olduğunu vurguladı. Deniz, kendilerini yok sayan sistem partililerine, kadınların tepkilerini sandıkta göstereceklerini ifade etti. Diğer Eş Başkan Adayı Rıza Kahraman ise Ümraniye'de halkın sorunlarını birlikte çözmek için yola çıktıklarını söyledi

'ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDEBİLMEK İÇİN 15 GÜN KALDI'
Kahraman'ın ardından HDP İstanbul Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar yurttaşlara seslendi. "Uğur'u, Ceylan'ı, Berkin'i katleden zihniyeti kınıyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Aydınlar, gençlik ve kadın özgürlüğünü elde edebilmek için 15 gün kaldığını söyledi. Aydınlar, seçimleri kazanmak için yurttaşlara çok çalışılması çağrısında da bulundu. "Bugün kadınları yok sayanlar karşı Clara Zetkin, Meral Yakar, Fransa'da katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin iradesiyle mücadele ediyoruz" diyen Aydınlar, bir avuç zengine karşı milyonlar olduklarını söyledi.

'SALDIRILAR BİZİ GERİ DÖNDÜREMEZ'
HDP İstanbul Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder de Ümraniye'deki çarpık kentleşmeye ve işsizlik oranına dikkat çektiği konuşmasında, "Ben buranın belediye başkanı olsam utanırdım. Burayı bizler düzeltebiliriz" dedi. Konuşmasının devamında demokratik çözüm sürecine dikkat çekerek, 1 yıldır ölüm haberlerinin gelmediğini belirten Önder, "Bu duruma üzülecek biri olabilir mi?" diye sordu. Barışı istemeyenlerin HDP'ye saldırdığını ifade eden Önder, "Bizi ne linçler ne saldırılar geri döndürür" diyerek saldırılara yanıt verdi. HDP'nin adı geçmeden seçimlerin konuşulamadığı üzerinde duran Önder, PKK lideri Öcalan'ın İstanbul halkına ilettiği selamlarını ileterek konuşmasını noktaladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Halepçe katliamı Erzurum’da protesto edildi

SONRAKİ HABER

İşçi sınıfının genç neferi: İmran Aydın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...