15 Mart 2014 16:23

'Eski' Ergenekonu tahliye eden Erdoğan, yenisini buldu

Ergenekon davası sanıklarının büyük kısmının hapishaneden tahliye edildiğini 'unutan' Başbakan Tayyip Erdoğan, Cemaati yeni Ergenekon olarak gösterdi. Erdoğan, '30 Mart Ergenekon’un da Pensilvaya’nın yönetimindeki yeni Ergenekon’un da tasfiyesi olacaktır' dedi.

\'Eski\' Ergenekonu tahliye eden Erdoğan, yenisini buldu
Paylaş

Ergenekon davası sanıklarının büyük kısmının hapishaneden tahliye edildiğini 'unutan' Başbakan Tayyip Erdoğan, Cemaati yeni Ergenekon olarak gösterdi. Erdoğan, '30 Mart Ergenekon’un da Pensilvaya’nın yönetimindeki yeni Ergenekon’un da tasfiyesi olacaktır' dedi.

Adana’da partisinin düzenlediği mitinge katılan Recep Tayyip Erdoğan, bölgesel ve dinsel milliyetçilik değil eser milliyetçiliği yaptıklarını iddia etti. Devletin içindeki paralel yapıya asla müsamaha etmeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Bunların inlerini giriyoruz, çökecekler. 17 Aralık, 25 Aralık iyi ki de oldu. Gerçek yüzleri ortaya çıktı. Biz de bunları izliyoruz, kovalıyoruz. Vakti geldiğinde de gereğini yapacağız. Vandallara, sokak eylemlerine, kasetlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.” dedi.

CHP ve MHP’nin geçmişte imam hatip ve meslek liselileri üniversitelere sokmadıklarını aktaran Erdoğan şunları söyledi: “İmam hatiplerin orta kısmını kapattılar. Başörtülü kızlarımızı okullara alındılar mı, almadılar. Üniversiteye almadılar, katsayı çıkardılar. Erkeği de kızı da almadılar. Artık orta kısım açıldı. 4+4+4 başladı. Melek liseliler imam hatipliler istediği üniversiteye gidecek mi, ayrımcılık var mı? Daha önce ne çileler çektirdiler. Çok çalışacaksınız ideal üniversiteye gideceksiniz. İmam hatipli kızlarımıza siz ancak ölü yıkayıcısı olursunuz diyorlardı. Ben de yaşadım bunları. Onların ölü yıkayıcısı dediği bu ülkede Başbakan oldu. Başörtülü başı açık yan yana okuyor, çalışıyor, Türkiye bölündü mü? Bu zulüm neydi. Onları ancak cehennem paklar ve verecekler hesabını, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, çıkacak. MHP’nin CHP’den hiçbir farkı yok. BDP’den de farkı yok. BDP Kürtçlük, MHP Türkçülük siyaseti yapıyor. Pensilvanya’daki örgüt başının yönlendirmesiyle kirli ittifaklar yapıldı. Biz bunlara yüz vermedik. Bu ülkede hizmet siyasetine devam ettik. Kasetler geliyor kasetler gidiyor. Montajlar geliyor montajlar gidiyor. Pensilvanya’daki zat hiç oy kullanmamış, bundan sonrada kullanmayacakmış. Gayet propagandist olarak iyi çalışıyorlar. Çocuklarınızı bunların dershanelerinden çekin alın, hiç tereddüt etmeyin. Okullarından varsa onları da alın. Devletin okulları bize yeter. Devlet okullarında ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Bu mücadeleyi yürekli yapmalıyız. Yayın organlarını evlerinize sokmayın. Bunlar bunun dersini alması lazım. Bu dersi en iyi şekilde vermesi lazım. Evlerinde, yurtlarında kalan varsa, oradan atıyorlarsa kredi yurtları size açık. Eğer yer yoksa devletin sosyal tesislerine sizi alacağız, orada da yer yoksa Gençlik Spor Bakanlığı’na talimat verdik gerekirse otellerde misafir edeceğiz. TC devletine karşı bu isyanı yapanlara en büyük dersi vereceğiz. Bunlar devletten güçlü değiller. Dershane yasası çıktı Cumhurbaşkanı onayladı. CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Nasıl beraber çalışıyorlar gördünüz mü?"

'BEYMEN'DEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!'
Cemaate yüklenmesinin yanı sıra Beymen Mağazaları’nın sahiplerini de tehdit eden Başbakan Erdoğan, “Beymen var ya bütün dükkanlarını seferber ediyormuş. Malum eylemlerin olduğu gün kapılar açıkmış. Aklı başında biri, iktidara karşı sokakları tahrik edenlerin yanında yer alır mı? O zaman karşında bizi bulacaksınız. Bunların mağazalarından da alışveriş yapmayın. Ağırlığınızı koyun. Sivil direniş diyoruz demi, bu sivil direniştir oyun çok büyük. Türkiye’ye karşı kurulmuş oyun. 30 Mart Ergenekon’unda da Pensilvaya’nın yönetimindeki yeni Ergenekon’un da tasfiyesi olacaktır. Son çeteyi de tasfiye edeceğiz.” şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

\'Tayyip kaç kaç liseliler geliyor!\'

SONRAKİ HABER

Halepçe katliamı Erzurum’da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...