15 Mart 2014 11:45

4 ilin emniyet müdürü görevden alındı

İçişleri Bakanlığı'nın son atama kararnamesiyle, Muğla, Sivas, Giresun ve Van emniyet müdürleri görevden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

4 ilin emniyet müdürü görevden alındı
Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın son atama kararnamesiyle, 4 ilin emniyet müdürleri görevden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

MUĞLA
Muğla Emniyet İl Müdürü Ahmet Akbal’ın yerine Polis Başmüfettişi Veysal Tipioğlu, atandı.
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü görevinden 2012 yılında Muğla’ya atanan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Akbal; Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda çete ve uyuşturucu operasyonlarına imza atmıştı. Bodrum’da 2011 yılında bir şüphelinin kaldığı otel odasında polis ekipleri tarafından yapılan aramada da düzeneği kurulu 2 kilo 140 gram ağırlığında A-4 plastik patlayıcı ele geçilerek olası bir facianın eşiğinde dönülmüştü. Müdür Akbal’ın görevinden alınması Muğla’da üzüntü yarattı.
Aslen Uşaklı olan Akbal, 1987 yılında Polis Akademisi’ni bitirerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. 1995 yılında şark görevini yapmak üzere Batman iline atandı. Batman ilinde Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri’nde görev yaptı. 2000 yılında şark dönüşü tekrar İstanbul’a atanıp, çeşitli ilçelerinde İlçe Emniyet Müdürü ve Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Başarılı çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanlığı, İstanbul ve Batman Valilikleri’nce çok defa takdirname ve taktifle ödüllendirildi. 2010’da, 1'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etti. Aynı yıl kararnameyle de Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Daha sonra geldiği Muğla’da ise 21 Eylül 2012’den bu yana görev yapıyordu.

SİVAS
Son kararname ile merkeze alınan Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay kararla ilgili kısa değerlendirmede bulundu. Sivas'ta 2012 yılı Eylül ayında göreve başlayan Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, kararla ilgili olarak DHA muhabirine, "Bize verilen görevi yaptık, ayrılıyoruz. Daima Sivas için en iyi hizmeti üretmeye çalıştık. Umarım başarılı olmuşuzdur. Bundan sonra göreve gelecek arkadaşa başarılar diliyorum" dedi. Başka bir açıklama yapmayacağını söyleyen Kızılay, bugün kentten ayrılacağını söyledi.

GİRESUN

Görevden alınan Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak’ın yerine Polis Başmüfettişi Uğur Öztürk atandı. Hikmet Bulak, 10 Kasım 2011 tarihinde Giresun Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlamıştı.

VAN
Van Emniyet Müdürü Yurdakul'un, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan atama kararnamesine göre görevden alındığı belirtildi. 2012 yılı içerisinde 1'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev alan Yurdakul, 14 Eylül 2012'de Van'a atandı.
Yurdakul, bunun 2-3 gün içerisinde gelişen bir olay olduğunu belirterek, "Ben daha önce Van'dan ayrılmak için dilekçemi vermiştim. Bu valilik tarafından kabul edilmemişti. Şimdi görevden alınarak merkeze alındık. Bugüne kadar burada görev yaptığımız süre içerisinde bir tuğla bile bırakabilmişsek ne mutlu bize. Görevi bize verenler, bu görevi bizden alabilir" dedi. Yurdakul'un merkeze alınmasından sonra Van Emniyet Müdürlüğü görevine ise Polis Başmüfettişi Mahmut Karaasalan'ın atandığı belirtildi. (DHA)


URFA

Urfa’da 1 yılı aşkın süreden bu yana İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Metin Oktay, dün akşam görevinden alındı ve yerine aynı şubede müdür yardımcılığı yapan Mustafa Balcı atandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp Malezya uçağı kaçırıldı iddiası

SONRAKİ HABER

ABD\'lilere göre Putin, Obama\'dan daha\' güçlü\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...