14 Mart 2014 22:23

Nusaybin'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis saldırısı

BDP Nusaybin İlçe Örgütü’nün HDP’ye yapılan saldırıları ve Berkin Elvan’ın katledilmesini kınamak amacıyla gerçekleştirdiği protesto yürüyüşüne polisin müdahalesi sonucu çatışma çıktı.

Nusaybin\'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis saldırısı
Paylaş

BDP Nusaybin İlçe Örgütü’nün HDP’ye yapılan saldırıları ve Berkin Elvan’ın katledilmesini kınamak amacıyla gerçekleştirdiği protesto yürüyüşüne polisin müdahalesi sonucu çatışma çıktı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde BDP İlçe Örgütü öncülüğünde, HDP’ye yapılan saldırıları ve polisin attığı gaz bombası sonucu katledilen Berkin Elvan için Devrim Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis müdahale etti. BDP seçim bürosu önünde bir araya gelen yüzlere yurttaş, “İmzamız kimliğimizdir, kimliğimiz önderliğimizdir”, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Uğur Kaymaz (12), Ceylan Önkol (14), Ali İsmail Korkmaz (19), Berkin Elvan (15)” yazılı pankart taşıyarak, “Katil devlet hesap verecek, “Elvan ölümsüzdür”, “Öcalan, Öcalan” sloganları attı. Kitle zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçerken, yol güzergâhında bulanan dükkânların kepenklerine ve duvarlara, “PKK”, “YDG-H”, “YPG” yazdı.

Üçyol kavşağına kadar yürüyen yurttaşlara polis müdahale etti. Polisin tazyikli su, gaz bombasına karşı gençler ise molotofkokteyli, ses bombası, havai fişekler ve taşlar ile karşılık verdi. Polis müdahalesinde bir kahvenin camı atılan gaz bombasından dolayı kırıldı. Demir Köprü’de ise polisler boş caddeye biber gazı attı. Çatışmalar Demir Köprü, Devrim Mahallesi sokaklarında geç saatlere kadar devam etti. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Okmeydanı\'nda polis saldırısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...