14 Mart 2014 15:25

Gençlik bu oyunu bozacak !

Emek Gençliği tarafından Berkin Elvan ile ilgili yapılan açıklamada “Berkin, milyonlarca gencin direnişinin, baskı ve zorbalık karşısında ki mücadelesinin ve halkın vicdanın simgesi haline geldi” denildi.

Gençlik bu oyunu bozacak !
Paylaş

Emek Gençliği tarafından Berkin Elvan ile ilgili yapılan açıklamada “Berkin, milyonlarca gencin direnişinin, baskı ve zorbalık karşısında ki mücadelesinin ve halkın vicdanın simgesi haline geldi” denildi.

Açıklamanın tam metni aşağıdadır;

Haziran halk direnişiyle, sokağa yansıyan gençliğin, özgürlük, eşitlik ve demokrasi talebi, direniş sırasında başından vurularak yaralanan Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesiyle, gençliğin talepleriyle bir kez daha sokağa yansıdı. Berkin, milyonlarca gencin direnişinin, baskı ve zorbalık karşısında ki mücadelesinin ve halkın vicdanın simgesi haline geldi.

Berkin, işsizlik, yoksulluk, sömürü ve baskı düzenine karşı, kendi yaşamına/yaşama tarzına müdahale edilmesini istemeyen, eğitimin ticarileştirilmesini, müfredatın bilimden uzaklaştırılarak, gericileştirilmesini kabul etmeyen, doğaya, bilime ve insanlığa özgürlük diyerek, AKP hükümetinin doğa, bilim ve gençlik üzerinde kurmaya çalıştığı hegemonyaya dur diyen milyonlarca gencin mücadelesinde vurulmuş ve katledilmiştir.

İşte bu nedenle Berkin, özgürlük ve adalet isteyen her gencin mücadelesinde yaşayacaktır. AKP hükümetinin, Berkin’i anmaya gelen yüzbinlerce insana gaz ve plastik mermilerle müdahale etmesinin asıl gerekçesi budur.

AKP hükümeti, Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt, Arap her milliyetten gençliğinin talepleri  etrafında bir mücadeleye girmesinin, gençliğin zorbalık ve baskı karşısında, iş ve eğitim hakkı, barış ve gelecek için mücadele etmesini önlemek istemektedir. Bu nedenle AKP hükümeti kontra güçlerini devreye sokarak, meseleyi bir sağ-sol çatışmasına indirgemek, gençliğin taleplerini bu çatışma ortamı içinde ezmek istemektedir.

Bizler tüm gençleri kontra güçlerin, AKP’nin silahlı çetelerinin oyununu bozmaya, taleplerimiz etrafında birleşmeye çağırıyoruz. İktidarın kendisi, kendini kurtarmak için bir provokasyon planı devreye sokmuştur ve gençlerin bu planı boşa çıkartacak bir uyanıklıkta olması önemlidir.

Gençliği, her yerde sol ve sağ gibi yapay bölünmeleri ve provokasyonları boşa çıkartacak, gençliğin taleplerini merkeze alan bir birliktelik örmeye çağırıyoruz. Bu birliktelik hem AKP hükümetinin hem de onun temsilcisi olduğu sermaye güçlerinin sonu olacaktır. Esas korktukları ve bölmeye çalıştıkları da bu birlikteliktir.

Bir kez daha tüm kamuoyuna açıklamak istiyoruz ki; Berkin, tüm Türkiye gençliğinin talepleriyle anılmıştır sokaklarda; hırsızlığın iktidarına karşı, ekmeği için yaşayanların, emekçi çocuklarının simgesi olmuştur. AKP’nin gençliği bölme isteği de, gençlerin taleplerinin ortak olması gerçeğine çarpıp dağılacaktır.

AKP ise şiddet ve zorbalık bataklığının içinde, halkların düşmanları ve katilleri bundan önce nasıl tarihin çöplüğüne gömüldüyse, oda bataklığın, bu çöplüğün içinde hak ettiği yeri alacaktır.

Emek Gençliği
 

ÖNCEKİ HABER

\'İşçilerin örgütlenemediği bir ülkede demokrasiden bahsedilemez\'

SONRAKİ HABER

Heyelan yolu ulaşıma kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...