10 Mart 2014 06:00

Babasının çiftliği gibi...

AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yaptıkları parmak ısırtıyor. Belediye imkanlarıyla yapılan yapılara hısım akrabasının ismini veren Kadıoğlu, kendi döneminden önce yapılan binaların ismini değiştirmekten de geri durmadı.

Babasının çiftliği gibi...
Paylaş

Muzaffer ÖZKURT
Eren ERGİNE
İstanbul


AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yaptıkları parmak ısırtıyor. Belediye imkanlarıyla yapılan yapılara hısım akrabasının ismini veren Kadıoğlu, kendi döneminden önce yapılan binaların ismini değiştirmekten de geri durmadı. Adını kendi koyduğu Hakan Şükür stadının ismi ise Şükür’ün AKP’den istifa etmesinin ardından tartışma konusu oldu.
Kadıoğlu’nun Esenyurtluların tepkisini çeken isim koyma/değiştirme saplantısı göreve gelir gelmez başladı. Göreve geldiğinde var olan Mehmet Ali Aybar Spor Tesislerinin adını Necmi Kadıoğlu Stadı olarak değiştirdi. Kendinden önceki dönemde Merkez Mahallesi’nde yaptırılan Uğur Mumcu Parkı’nın adı ise Osmanlı Parkı oldu. Eğitim alanında önde gelen kişilerden olan Tonguç Baba’nın adının yer aldığı caddenin ismi ise AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in ve dolayısıyla Kiler Holdingin ismiyle değiştirildi: Kiler caddesi.

HER PARKA BİR AKP’Lİ İSİM

Var olan isimleri değiştiren Kadıoğlu, yeni yapılan yapılara da AKP’ye yakın isimleri koydu. Esenyurt’un Tabela muhitinde yapılan parka Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını veren Kadıoğlu, İstiklal Mahallesi’nde yapılan parkın ismini de AKP’li İstanbul Büşyükşehir Belediye Başkanı olan “Dr. Kadir Topbaş” yaptı. Kadıoğlu, yapılması planlanan yeni parkın isminin ise Abdullah Gül Parkı olacağını duyurdu.

Esenyurt’a yapılan ikinci stadın ismi de tartışma konusu. Zira stada o dönemde AKP’nin gözde isimlerinden olan Hakan Şükür adı verilmişti. Ancak stadın ismi Şükür’ün Cemaat-AKP kavgası nedeniyle AKP’den istifa etmesiyle yeniden gündeme geldi. AKP’liler stadın ismini değiştirmek isterken, herkes stada hangi “yakının” isminin konacağını merak ediyor.

NÂZIM HİKMET HEYKELİ KALDIRILDI DENİZ GEZMİŞ’İN TABELASI ÇALINDI

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önündeki Nâzım Hikmet heykeli ise daha Kadıoğlu göreve gelir gelmez boş ve korumasız bir araziye kaldırıldı. Tepkilere karşın yerine dikildikten sonra “kimliği belirsiz” kişiler tarafından “çalındı.”

Benzer bir çalınma hikayesi de Deniz Gezmiş Caddesi’nin başına geldi. Defalarca “çalınan” tabelanın yerine “yenisini yaptırıyoruz” denilse de uzun süre asılmadı. Bir süre sonra “çalınan” tabelalar belediyenin bahçesinde bulundu.

ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BOZULDU

Arzu Moco (BDP Esenyurt Meclis Üyesi): Yapılan stada Hakan Şükür ismi verilmesi konusunda bizim itirazımız olmuştu. Hakan Şükür Esen-yurt’un bir değeri değildi ama o zaman Cemaatin listesinden AKP Milletvekili olacak diye getirip buraya Hakan Şükür Stadyumu ismini verdiler. Ama şimdi de kendileri çok komik duruma düştü. Hakan Şükür AKP’den istifa edince mecburen tabelayı indirmek durumunda kaldılar. Bugün AKP Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa da bunu “Ben de şahsen bu ismin verilmesini doğru bulmuyordum” diyerek itiraf etti. “Halk o zaman öyle istedi, şimdi de halk tabelayı indirdi” şeklinde bir değerlendirmeleri oldu. Biz de kendilerine “Öküz öldü ortaklık bozuldu” atasözünü hatırlattık.

ÜNİVERSİTE TANITIMI DEDİLER AKP TANITIMI ÇIKTI

Yağmur KAHVECİ
Esenyurt Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi

Okulumuzda müdür yardımcımızın sorumluluğu altında 12. sınıflar için düzenlenecek olan Esenyurt Üniversitesi tanıtım konulu seminere götürüldük. Yapılacak olan konferansın, üniversite tanıtımı adı altında, AKP’nin belediyeciliğini övmek üzere reklam yapacağını tahmin etmiştim ki zaten öyle de oldu. Program başlarken ilk tanıtım filmi AKP olsun ya da olmasın bir siyasi partinin tanıtılması,üstelik öğrencilerin bundan habersiz ‘yok yazılma’ korkusuyla alınıp götürülmesi bilinçli öğretmen ve öğrencilerin tepkisine yol açtı. Tepki gösteren öğretim görevlileri ve öğrenciler dışarı çıkmak isterken; görevli kadınlardan biri : ‘’450 bin kişinin başkanı. Tabii ki gösterilmek zorunda’’ ifadesini kullandı. Esenyurt Belediyesi Başkanı Necmi Kadıoğlu ise kürsüye çıktığında tepki gösterenleri kınadı.
Okulumuzdan tepki gösteren bir ögretmenin görüşleri şu şekilde;
‘’Böyle bir şey olacağından haberim yoktu. Üniversite tanıtımı doğrudur. Ama özel üniversitelerin tanıtımı reklama girer. Ayrıca bir siyasi partinin reklamının yapılmasını doğru bulmuyorum. Öğrencilerin önceden bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Kaymakamın orada olmasını, sorumluluğun onda olmasını bilmekle beraber bir parti reklamının 18 yaşından küçük, bize emanet gençlere yapılmasını rahatsız edici buldum.’
Okulumuzda birkaç öğrencinin görüşleri;
‘’Üniversite tanıtımı yarım saat sürdü, belediye başkanının yaptıklarını anlatması 1 saat. Bize hediye ettikleri USB’nin içinde AKP tanıtımı çıktı.’’
“450 bin kişinin başkanı, gösterilmek zorunda denildi. Biz Esenyurt’un ne halde olduğunu biliyoruz. Biz oraya AKP yi izlemek için gitmedik.”
“Program akışı başlarken AKP nin belediyecilik ekolünü esas aldığı bir gösteriye döndü. Tanıtım filmi tepkiyle karşılandı. Daha sonra belediye başkanı tepkileri pozitif karşılamayıp aksine kınadı. Aslolan orada bir vakıf üniversitesini tanıtmak yerine belediye başkanının takındığı şoven tavır dikkatimizi çekti.”
Sonuç olarak biz oraya üniversite tanıtımı için gittik. 450 bin kişinin başkanının(!) belediye için yaptırdığı parkları, camiileri izlemek için değil. Bu kadar öğrencide sınav stresi varken seçim kirliliğinin yanı sıra böyle rahatsız edici bir toplantının yapılmasının ‘oy toplamak’ için olduğu açık ve ortadadır.

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Çözüm \'Müzakere Çerçeve Yasası\'nda

SONRAKİ HABER

Rize\'de yarış AKP ve Bekaroğlu arasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa