09 Mart 2014 20:39

Öcalan: Çözüm 'Müzakere Çerçeve Yasası'nda

İmralı Adası'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen BDP-HDP heyeti içerisinde yer alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, devlet yetkilileriyle görüşen Öcalan'ın yaşanan tüm bu sıkıntıların ancak 'Müzakere Çerçeve Yasası'nın çıkmasıyla son bulacağını söylediğini aktardı. Öcalan, 2014 Newrozunda da yeni bir mesaj yayınlayacak.

Öcalan: Çözüm \'Müzakere Çerçeve Yasası\'nda
Paylaş

İmralı Adası'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen BDP-HDP heyeti içerisinde yer alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, dün devlet yetkilileri ile görüşen Öcalan'ın "Yaşanan tüm bu sıkıntıların ancak 'Müzakere Çerçeve Yasası'nın çıkmasıyla son bulacağını darbe mekaniği ve demokratik Türkiye'nin önündeki diğer engellerin ancak böyle tasfiye edileceği" şeklindeki sözlerini aktardı.

BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP-HDP heyeti, PKK Lideri Öcalan ile İmralı Adası'nda yaptıkları görüşmenin ardından adadan döndü. Görüşmeye dair açıklama BDP Genel Merkez tarafından yazılı olarak yapılacak. Görüşmeye dair yazılı BDP Genel Merkezi tarafından yapıldı. Yapılan açıklamayı MedNuçe televizyonuna bağlanarak aktaran Buldan Öcalan'ın mesajlarını iletti.

'HALA UMUDUMU KORUYORUM'

Buldan öncelikle Öcalan'ın sağlık durumu ve moralinin iyi olduğu bilgisini paylaştı. 3 saati bulan toplantı sürecinde Öcalan'ın, devlet heyeti ile dün bir görüşme gerçekleştirdiği bilgisini veren Buldan, yapılan görüşmenin olumlu geçtiğinin yine Öcalan tarafından kendilerine aktarıldığını söyledi. Buldan, Öcalan'ın altını önemle çizerek, "diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçilemese de hala umudunu hala koruduğunu ve halkın da bu şekilde sürece yaklaşmasını istediğini" ifade etti.

'DEVLETİN ÇIKARACAĞI DERSLER VAR'

Öcalan'ın tüm bu sürece dair genel ve çarpıcı bir değerlendirmeyi 21 Mart Amed Newrozu'nda yine tarihi bir mektup ile yapacağını belirten Buldan, Öcalan'ın "Devletin çatışmasızlık ile geçen son bir yıllık süreç içerisindeki çıkaracağı derslerin ve bunları pratiğe dönüştürme biçiminin kalıcı barış ve büyük demokratik çözümün geleceğini, belirleyeceğini önemle belirttiğini" aktardı.

Yine Öcalan'ın yaşanan tüm bu sıkıntıların ancak 'Müzakere Çerçeve Yasası'nın çıkmasıyla son bulacağını belirttiğini paylaşan Buldan, Öcalan'ın "Demokratik Türkiye'nin önündeki diğer engellerin ancak böyle tasfiye edileceğini" şeklindeki sözlerini aktardı.

'HDP SALDIRILARI KABUL EDİLEMEZ'

Buldan, Öcalan'ın HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili olarak ise şunları söylediğini kaydetti: "Barış ve demokratik siyaset isteyen ve bu doğrultuda emek sunan HDP'li siyasetçilere dönük son kabul edilemez saldırılar barışın kıymetle önemini herkesin tekrar hatırlamasına vesile olmalıdır. Buradan hükümete düşen sorumluluk da şudur: Eğer bu saldırıların içinde değillerse bu barış düşmanı Gladyo parçacıklarını süratle tasfiye etmek zorundadırlar. Süreç açısından da zorlayıcı ve kabul edilemez olan bu saldırılar karşısında tüm demokratik çevreler ve halkımız gerekli tedbirleri almalıdır. Bu temelde yaklaşan yerel seçimlerin barış açısından bir referandum olduğu gerçeğiyle başta aday adayları olmak üzere tüm demokratik kurumlarımız ve halkımız seferber olmalıdır."

Buldan, görüşmenin sonunda Öcalan'ın 15 Şubat ve 8 Mart'ta alanlarda olan, başta gençlik ve tüm kadınlar olmak üzere tüm halka selamlarını ilettiğini de söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İskenderun Belediyesi neyi bekliyor?

SONRAKİ HABER

Babasının çiftliği gibi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...