09 Mart 2014 18:54

‘Yalandan kim ölmüş’

AKP Hükümetinin 2013 yılında yapılmasına karar verdiği Amanos Tüneli Projesi’ni AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin sahiplendi.

‘Yalandan kim ölmüş’
Paylaş

AKP Hükümetinin 2013 yılında yapılmasına karar verdiği Amanos Tüneli Projesi’ni AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin sahiplendi.

Toplam 30 kilometre uzunluğunda olan Amanos Tünel Projesinin ihalesi, 22 Şubat 2013 tarihinde yapıldı. Projenin tamamlanma süresi 500 gün olarak belirlendi. Proje için 1 milyar liralık bütçe de ayrılmış. Amanos Tünel Projesi bittiğinde komşu illerin İskenderun Limanına olan mesafesi kısalmış olacak.

AKP’nin kararını aldığı ve ihalesini yaptığı bu projeyi AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin seçim çalışmalarında propaganda malzemesi olarak kullanıyor.
AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, seçim çalışmaları esnasında, “İstanbul’un Marmara projesi varsa Hatay’ın da çılgın projesi Hassa Tüneli var” diyor.  Ergin, tünel bittiğinde Hatay’a ve Türkiye’ye çağ atlatacağını savunuyor. Ergin, Hatay ilini ikiye bölen Amanos Dağları’na tünel açılarak ilin iki yakası arasında geçişin kolaylaştırılacağını söylerken bu çalışmayı belediye başkanı olarak yapacakmış gibi propaganda yapıyor.

Dörtyol-Hassa Tünel Projesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile körfez arasındaki mesafeyi kısaltan, Amik Ovası’nı ve Ortadoğu’yu Akdeniz’e bağlayan, Hassa’daki binlerce dönümlük bakir alanları yatırıma açacak. Milli Emlak, Hatay Merkez ve Hatay Hassa’da bulunan 49 yıllığına 11 adet tarla, ham toprak ve arazi kiralıyor. Ergin, Hatay’ın batısı ve kuzeyinde yatırımcıların yer istediklerini fakat arazi olmadığı için yer tahsis edemediklerini belirtiyor. Amanoslarda tünel açılınca sanayiciye Hatay’ın doğusunda ve güneydoğusunda da yer verebileceklerini söyleyen Ergin yer bulunsa bugün 25-30 milyar dolarlık yatırımın başlayacağını söylüyor. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiftçiye bir darbe de AKP’den

SONRAKİ HABER

Bu tahliyeler toplum vicdanını zedeleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...