09 Mart 2014 14:05

'Bilal efendinin taşıdığı para, size gönderilen paranın 45 katı'

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bilal efendinin bavullarla taşıdığı para neredeyse buraya gönderilen bir yıllık paranın 45 katı. İstanbul'a yapılan Marmaray'a harcanan para, buraya harcanan paranın 186 katı. Ardahan'ın durumu ortada. 21. yüzyıldayız, insanlar uzaya kamp kurdu ama burada insanlar içme suyu bulamıyor' dedi.

\'Bilal efendinin taşıdığı para, size gönderilen paranın 45 katı\'
Paylaş

BDP'nin Serhat bölge mitinglerinin startını verdiği Ardahan'da konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bilal efendinin bavullarla taşıdığı para neredeyse buraya gönderilen bir yıllık paranın 45 katı. İstanbul'a yapılan Marmaray'a harcanan para, buraya harcanan paranın 186 katı. Ardahan'ın durumu ortada. 21. yüzyıldayız, insanlar uzaya kamp kurdu ama burada insanlar içme suyu bulamıyor. Bize bu utancı yaşatanlardan hesap soracağız. Biz burada iktidara değil hizmetkarlığa adayız" dedi.

BDP, seçim çalışmaları kapsamında düzenleyeceği Serhat bölge mitinglerinin startını Ardahan'da verdi. Göle mitingi öncesinde Ardahan'a geçerek halkı selamlayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, Ardahan girişinde BDP Ardahan Belediye eş başkan adayları Ayşegül Çoban ve Yavuz Usanmaz ile yüzlerce kişi karşıladı. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, BDP MYK üyeleri Saadet Becerikli ile Cemil Erdem'inde aralarında bulunduğu BDP heyetini coşkuyla karşılayan yüzlerce kişi ardından yüzü aşkın araçlık konvoyla Ardahan'a geçti. Binlerce kişinin bir araya geldiği Ardahan Merkez Meydanı'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK bayrakları açılarak, "Bijî Serok Apo", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Kadınların yöresel kıyafetler giydiği mitingde yoğunlukta olan sarı, kırmızı, yeşil flamalar dikkat çekti. BDP Ardahan Belediye eş başkan adayları, Ayşegül Çoban ve Yavuz Usanmaz BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un halkı selamlamasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş söz aldı.

Serhat mitinglerinin ilkini Ardahan'da düzenledikleri bilgisini veren Demirtaş, "Ardahan gönüllerimizin şahıdır" dedi. Ardahan'da belediyeyi alan partilerin, rant anlayışı ile hareket ettiğini belirten Demirtaş, "Biz burada iktidara değil hizmetkarlığa adayız. Hangi parti seçilmişse aşiretçilik yapmıştır. Ardahan'ın durumu ortada. 21. yüzyıldayız, insanlar uzaya kamp kurdu ama burada insanlar içme suyu bulamıyor. Bize bu utancı yaşatanlardan hesap soracağız" diye konuştu. AKP'nin ortaya çıkan yolsuzlukları ve Marmaray projesine değinen Demirtaş, "Bilal efendinin bavullarla taşıdığı para neredeyse buraya gönderilen bir yıllık paranın 45 katı. İstanbul'a yapılan Marmaray'a harcanan para, buraya harcanan paranın 186 katı. 186 yıl boyunca devletin buraya yapacağı yatırımın toplamı İstanbul'un Marmaray'ı" şeklinde konuştu.

Ardahan'a layık olan partinin BDP olduğuna vurgu yapan Demirtaş, "Biz burada iktidara değil hizmetkarlığa adayız. Diğer partiler, buraya halka destek sunamaz, rantın peşindeler. BDP buraya geldiğinde, Ardahan, tarihindeki en fazla hizmetle tanışacaktır" diye belirtti. Belediyeyi aldıkları taktirde, şebekelere içme suyu akıtacaklarını ve suyu ücretsiz yapacaklarını söyleyen Demirtaş, " Bir yıl içerisinde bütün musluklarınızdan içecek su akacak. Çünkü bizim yönetimimiz hırsız değil. Bütün belediyelerimizde arıtma tesislerimiz vardır. Ardahan'da da kuracağız. Türkiye'nin en ucuz suyunu BDP'li belediyeler veriyor ama bu yetmez çalışmalarımızla halkın hakkı olan suyu ücretsiz yapacağız. Bugüne kadar hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk yaşanmadı. Burada bunun sözünü veriyoruz. Belediyenin tek bir kuruşuna dokunulmayacak ve tamamen halka harcanacaktır. Çünkü bizler zaten sizlerin parçasıyız. Çalışırsanız kazanacağız. Tek yürek olun diyorum" şeklinde konuştu. Gerçekleşen mitingin ardından Demirtaş ve beraberindekiler Göle'de yapılacak olan mitinge katılmak üzere konvoy halinde yola çıktı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar: Tacizi, tecavüzü, sömürüyü, şiddeti sıfırlayacağız

SONRAKİ HABER

Turnuva yapılır da lig konuşulmaz mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...