07 Mart 2014 14:55

Erhan Tuncel tahliye edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine dair davanın sanığı Erhan Tuncel, '5 yılı aşan uzun tutukluluk süresi' gerekçesiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Erhan Tuncel tahliye edildi
Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine dair davanın sanığı Erhan Tuncel, "5 yılı aşan uzun tutukluluk süresi" gerekçesiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

TMK'nın 10. maddesiyle ilgili yetkiyi kaldıran 6526 sayılı yasa dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullanh Gül tarafından onaylamasının ardından yürürlüğe girdi. Bu yasa ile tutukluluk süresi 5 yıla indirildi. Bu çerçevede bazı sanıklar tahliye olmaya başladı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tutuklu sanığı Erhan Tuncel de bu kapsamda tahliye edildi.
 

BAŞVURU OLMADAN TAHLİYE KARARI VERİLDİ
Tahliye kararı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam saatlerinde alındı. Herhangi bir başvuru olmadan tahliye kararı veren mahkeme, gerekçesinde yeni yasa ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini gösterdi.

Erhan Tuncel, Dink suikastından kısa süre sonra 26 Ocak 2007’de tutuklanmıştı. Dava kapsamında yaklaşık 5 yıl 5 aydır tutuklu olan Tuncel daha önce de yerel mahkemenin beraat kararı üzerine tahliye edilmişti. Kararın bozulmasından sonra suç vasfının değişme ihtimali üzerine yeniden tutuklanmıştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciyi ‘mafya’ yapıp tutukladılar

SONRAKİ HABER

Derya Sazak, Başbakana dava açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...