07 Mart 2014 06:00

Can güvenliğimiz yok

HDP binasına ırkçı gruplar tarafından önceki gün yapılan saldırının ardından Aksaray’da gerginlik dünde devam etti. Hiçbir can güvenliklerinin olmadığını belirten HDP Aksaray İl Başkanı Muhittin Yılmaz, “Daha büyük olaylar olabilir. İnternet üzerinden çağrı yapılıyor. Toplanıp bizim tabelamızı indirmeye çalışacaklarmış” dedi.

Can güvenliğimiz yok
Paylaş

HDP binasına ırkçı gruplar tarafından önceki gün yapılan saldırının ardından Aksaray’da gerginlik dünde devam etti. Hiçbir can güvenliklerinin olmadığını belirten HDP Aksaray İl Başkanı Muhittin Yılmaz, “Daha büyük olaylar olabilir. İnternet üzerinden çağrı yapılıyor. Toplanıp bizim tabelamızı indirmeye çalışacaklarmış” dedi.

5 BİN KİŞİ SALDIRDI: 38 KİŞİ YARALANDI

HDP Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, geçen salı günü il binasının açılış törenine katılırken çevredeki bir grup, zafer işareti yapan HDP’lilere tepki gösterdi. Ardından HDP seçim otobüsü taşlandı. Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken önceki akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, HDP il binasına yürüyüşe geçti. Polis, öfkeli grubu dağıtmak için biber gazıyla müdahale edince ortalık savaş alanına döndü. Çoğunluğu biber gazı ve gaz bombası fişeğinden etkilenen 38 kişi hastaneye kaldırıldı. Olaylar sırasında bariyer devrildi, saldırganlar bariyerin üzerine basarak geçince demirlerin altında kalan Başpolis Metin Uğur’un iki bacağından kırıklar oluştu. Aksaray Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Uğur ameliyata alındı. 38 kişi de yapılan tedavi ardından taburcu edildi.

‘İNTERNET ÜZERİNDEN ÇAĞRI YAPIYORLAR’

Aksaray’daki gerginlik dün de devam etti. Kentteki duruma ilişkin bilgi veren HDP Aksaray İl Başkanı Muhittin Yılmaz, parti binalarının bulunduğu caddenin polisler tarafından tutulduğunu belirterek, “Daha büyük olaylar olacağı yönünde bilgiler alıyoruz. İnternet üzerinden çağrı yapıyorlar. Toplanıp bizim tabelamızı indirmeye çalışacaklarmış. Şu anda kentte hiçbir üyemizin can güvenliği yok. Dünkü saldırılarda bize destek veren 3 üniversite öğrencisi dövüldü ve yaralandılar” dedi.

‘HER ŞEY MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN EDİYOR’

HDP’ye il binası tutmak için kurulduklarından beri Aksaray’da 18 yer değiştirdiklerini belirten Yılmaz, “18 yerle anlaştık. Anlaşmayı yaptık, kiramızı ödedik ama bir iki gece sonra bize vermekten caydılar. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Sağduyulu davranıyoruz, olayların büyümemesi için” diye belirtti. (Ankara/DİHA)

SALDIRGANLAR SERBEST KALDI

Aksaray’da önceki gün yaklaşık 5 bin kişinin HDP İl Başkanlığı binasına saldırmasıyla başlayan olaylarda gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakıldı. Saldırganlardan gözaltına alınan 40 kişinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayların büyümesi nedeniyle önceki akşam saatlerinde Konya, Niğde ve Nevşehir’den takviye Çevik Kuvvet ekibi çağrıldı. Konya’dan Aksaray’a TOMA gönderildi.Kentte güvenlik önemlerini artıran polis teyakkuz halinde. TOMO aracı Valilik binası önünde beklerken, HDP il binası önünde ve kentin farklı noktalarında polis önlem aldı. (DHA)

‘SİYASET YAPMAK HDP’NİN DE HAKKI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Aksaray’da HDP’nin seçim bürosu açılışında yapılan saldırının vahim bir olay olduğunu ifade etti. Yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyen Tanrıkulu, “Saldırganların derhal tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz” dedi. Daha önce de HDP’ye yönelik benzer saldırılar ve linç girişimlerinin olduğunu belirten Tanrıkulu şöyle devam etti:
“HDP’nin seçim çalışmalarını güvenli bir biçimde sürdürmesini sağlamayan İçişleri Bakanlığı, saldırıların birincil sorumlusudur. Diğer yandan AKP, CHP, MHP nasıl ki Türkiye’nin her yerinde siyaset yapma, kendini halka anlatma hakkına sahipse, HDP de aynı hakka sahiptir. HDP’nin seçim çalışmalarını sekteye uğratmaya çalışmak hiçbir siyasi grubun, partinin veya sıradan yurttaşın hakkı olamaz.” (HABER MERKEZİ)

MHP’Lİ ADAY SALDIRGANLIĞI SAVUNDU

HDP bayraklarını paçavra olarak nitelendiren MHP Aksaray Belediyesi Başkan Adayı Rıfkı Karabatak, “Aksaray milliyetçi bir şehirdir. Bunu da cümle aleme göstermiştir” dedi.
Aksaray’da HDP’nin il binasının açılışı ve sonrasında ırkçı grupların gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bir  polis yaralandı. Irkçı saldırıda yaralan ve ameliyat edilen Bünyamin Arslan adlı komiseri kaldığı hastanede ziyaret eden MHP Aksaray Belediyesi Başkan Adayı Rıfkı Karabatak, ilginç açıklamalarda bulundu. “aksarayportal.com” adlı sitenin haberine göre, Karabatak, yaralı polisi ziyaret ederken açıklamalarda bulundu.

 

HÜKÜMETİN AYMAZLIĞI

HDP’ye yönelik saldırıları kınayan İHD, “Barış ve çözüm sürecinin tıkandığı bir noktada adım atmak yerine, halkların kardeşliğini pekiştirecek bir siyasi yapılanmaya saldırıların devam etmesi hükümetin bu konudaki aymazlığını ve soruna yüzeysel yaklaşımını da göstermektedir” diye belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Bir metre bile daha yeni otoyol yapılamaz

SONRAKİ HABER

Kırım\'dan sonra Sivastopol da Rusya\'ya katılma kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...