05 Mart 2014 14:30

İşçiler alacakları için işverenlerinin kapısına dayandı

İstanbul'da aylardır ücretleri ödenmediği için iş bırakan İskandinav Parke isimli parke şirketinde çalışan işçiler, alacaklarını istemek işverenlerinin kapısına dayandı.

İşçiler alacakları için işverenlerinin kapısına dayandı
Paylaş

İstanbul'da aylardır ücretleri ödenmediği için iş bırakan İskandinav Parke isimli parke şirketinde çalışan işçiler, alacaklarını istemek işverenlerinin kapısına dayandı.

İstanbul Yenibosna'da bulunan İskandinav Parke isimli parke şirketinde çalışan işçiler, 5 aydır emeklerinin karşılığını alamadıkları, kıdem ve ihbar tazminatı alacakları ödenmediği için işverenlerinin kapısına dayandı.

Alacaklarını vermediği gibi 3 aydır fabrikaya gitmeyen ve telefonlarına bile çıkmayan işverenlerinden alacaklarını tahsil etmek isteyen işçiler, Şişli Harbiye Orduevi'nde bir araya geldikten sonra işverenleri A. Selim Süslü'e ait olduğu belirtilen Pangaltı'daki Promim Mimarlık önüne yürüdü. Açtıkları "A. Selim Süslü'den hakkımızı istiyoruz" pankartı arkasında yürüyen işçilere, direnişteki bazı Kazova işçileri de destek verdi. "Hakkımızı yedirmeyiz", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganlarıyla işverenlerine ait olduğu belirtilen işyerinin önüne gelen işçiler adına Kazova işçilerinden Bülent Ünal açıklama yaptı.

5 aydır ücretlerinin ödenmemesi üzerine işveren ile Aralık ayında yapılan görüşmede alacakların Ocak ayı sonunda ödeneceğine dair sözlü güvence verildiğini belirten Ünal, buna rağmen verilen sözün yerine getirilmediğini kaydetti. Sonraki görüşmede de yine ileriki bir tarihte ödeme yapılacağı belirtilmesine rağmen, fabrikaya gelmeyip, telefonlara çıkmaması nedeniyle işverene dahi ulaşılamadığını aktaran Ünal, işçilerin bu belirsizlikle yalamaya ne güçleri nede tahammülleri kaldığını söyledi.

Biriken alacaklarının ödenmesini isteyen işçiler, binaya girerek işverenle görüşmek istedi. Fakat işveren Süslü orada bulunmadığı için işçilerle bir şirket yetkilisi görüşme gerçekleştirdi. Şirket yetkilisinin işçileri telefonla görüştürdüğü Süslü, işçilerden ücretlerinin ödenmesi için yine süre istediği öğrenildi. İşçiler ise talep edilen sürenin net olmamasından dolayı haklarını aramaya devam edeceklerini bildirerek eylemlerine devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: AKP hükümeti ve İçişleri Bakanı’nı uyarıyoruz

SONRAKİ HABER

Standard Profil\'e İstanbul\'dan ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...